Екатерина Дафовска: Министър Василев не иска да се срещне с мен


Екатерина Дафовска: Министър Василев не иска да се срещне с мен
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3212 0

Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска даде ексклузивно интервю пред Дарик радио и dsport. В него тя разкри, че министърът на спорта Радостин Василев отказва да се срещне с нея, за да обсъдят скандалите в българския биатлон, свързани с тези близо 100 000 лева, които министърът заяви по-рано през деня, че федерацията по биатлон трябва да възстанови.

„Тези пари са дадени авансово за участие на Световните купи и са с договор, в който няма задължение да описваме толкова подробно в кои Световни купи сме участвали. Единствено се забавихме със съдържателния отчет. Няма никакви пари, които да липсват. Дори има изразходени повече от тези средства, за да приключи нормално един сезон в нашия спорт. Не разбирам защо трябва пред медиите да се коментира, а не може да стане на административно ниво да се коментира. Има всякакви документи във федерацията“, започна тя.

Дафовска обясни на какво се дължи въпросният проблем: „За да извършим всички отчети, трябваше да изчакаме треньорите да се приберат от Световните купи, защото в тях има документи и фактури, които трябват за отчета. Нашият състезателен сезон е точно в тези месеци, в които трябва да се донесат отчетите. Дори и да са закъснели със срока, ние сме го направили финансовия отчет. Проблемът е, че не може да се чуваме и имам отказ от среща. Той ме насочва към заместник-министъра Харизанов. Досега не съм имала случай да няма никаква комуникация с министър. Според мен това нещо може да се изчисти, ако се изискат някакви обосновки“.

„Пробвах контакт с него от декември. Имам няколко разговора с него, но не можахме да се срещнем в Пекин и се разминахме. След като се прибрах научих, че други хора са успели да направят срещи с него, а на мен досега ми се отказва такава среща. Председателят заяви, че има човек в министерството, който работи против федерацията по биатлон: „Няколко пъти казах, че има един човек, който е работил във федерацията и сега е в министерството. Явно добре настройва точните министри, които да вземат едната страна, а не отсрещната“, коментира още тя.

„Продължавам да търся среща, за да чуе другата страна. Никога не съм била свързана директно с политическа партия. Нямам друго обяснение, освен бившата финансистка, която работи там и която се забърка надълбоко в биатлона и сега да дава информация само на едната страна на министрите“. Тя стигна дотам, че заяви, че е готова да даде поста си на друг, който иска да управлява българския биатлон: „Ако искат да дойдат да управляват федерацията, нямам нищо против. Защо трябва да страда спортът. Не ми е много приятно, но след 10 дни има изборно събрание, а няма друг кандидат за президент на федерацията. Какво правим, след като няма друг кандидат?“.

„По принцип знаем, че проблемът е в големия бюджет. Не си обяснявам цялата атака срещу федерацията“. Според нея, това може само да навреди на спортистите: „Предполагам, че това дава негативно отражение върху спортистите след тази голяма, яростна атака, която вреди на спорта. Може би Министерството е в голяма грешка като мисли, че ние сме дерибеите в спорта, но не сме такива. Аз съм сигурна, че съм дала всичко от себе си да помагам на биатлона и това е обида за нашата федерация“.

„Толкова може, толкова сме направили, който разбира от спорт знае, че медали от световни първенства са нещо голямо. За 1 година не можеш да направиш състезател, но можеш да затриеш цял спорт. Готова съм на консенсус, но не го срещам от другата страна“, завърши Дафовска.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички