Един от най-великите атлети в историята открива проекта "Арена Бургас"


Един от най-великите атлети в историята открива проекта "Арена Бургас"
Снимка: Getty Images/Guliver

5647 0

Легендата Сергей Бубка пристига в Бургас за началото на проекта “Арена Бургас”, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.


Eмблемата на световния спорт пристига в Бургас по покана на кмета Димитър Николов и Българска федерация лека атлетика. Олимпийският и световен шампион, подобрил 35 пъти световния рекорд в овчарския скок, идва в понеделник (20 октомври), за да даде реален старт на проекта “Арена Бургас”.

Изключително мащабното начинание ще се осъществи в две фази – изграждане на многофункционална зала с основен профил лека атлетика и провеждане на Европейско първенство през 2019 година в същата тази зала.

"Арена Бургас" ще е първата зала в България, която има под покрива си атлетическа писта по всички изисквания на ИААФ.

Съгласно заданието за проектиране залата ще има капацитет от 6500 места, необходими пространства, условия и техническо оборудване за провеждане на местни, национални и международни състезания по различни видове спорт, подвижни и неподвижни трибуни, тренировъчен блок с допълнителна зала, зали с конферентни функции и кабини за симултантен превод и др., както и площи за обществено обслужване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички