Джъд Тръмп е шампион на първия ранкинг снукър турнир в Румъния


Джъд Тръмп е шампион на първия ранкинг снукър турнир в Румъния
Снимка: WorldSnooker.com

1931 0

Точно както направи и в България през 2012 година, Джъд Тръмп "освети" първия (професионален) снукър турнир в Румъния със спечелване на звезден финал, който го превърна в първия шампион в северната ни съседка.

Асото срази с 9:8 Рони О'Съливан и триумфира в дебютното издание на Европейския Мастърс, проведен в Букурещ. Тръмп изоставаше в началото на дуела с 1:3 и 3:5, но в последствие успя да възстанови равенството и да не дава на Ракетата да се откъсва значително.

МЕЧТАН ФИНАЛ В РУМЪНИЯ!

Рони обаче първи се доближи ключово до титлата при 8:7 в своя полза, но Тръмп спечели следващите два фрейма, за да се поздрави с успех в шестия ранкинг турнир от календара за сезон 2016/17.

Това е шести ранкинг трофей за Тръмп, който прибра и чек за 75 хиляди евро от наградния фонд (350 000). За О'Съливан остана утехата (освен 35-те хиляди евро), че бе участник в доста оспорван финал, въпреки че не демонстрира изобщо най-добрите си качества около масата и не можа да запише нито един сенчъри фрейм - всичките три във финала бяха дело на Тръмп от 105, 120 и 109.

Първият професионален турнир на румънска земя мина изключително успешно за организаторите, а зрителите видяха освен звездни полуфинали и финал и 121-ия в историята максимален брейк от 147 точки - дело на Шон Мърфи във втория кръг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички