Джошуа обяви намеренията си спрямо Пулев, ако спечели срещу Кличко


Джошуа обяви намеренията си спрямо Пулев, ако спечели срещу Кличко
Снимка: Guliver/Getty Images

5440 0

Големият талант на световния бокс Антъни Джошуа по всяка вероятност ще се откаже от световната титла в тежка категория на IBF, ако спечели двубоя срещу Владимир Кличко в края на следващта седмица, информира лично промоутърът Еди Хърн.

Британецът няма никакво намерение да се бие с Кубрат Пулев, дори това да му коства пояса. Както е известно, в момента Кобрата е претендент №1 за двубой за титлата, но Джошуа предпочита да се бие с някое от големите имена в бокса в момента - като Дионтей Уайдър, Тайсън Фюри, Джоузеф Паркър и други. Причината - по-високите приходи, които ще генерира подобен сблъсък.

Другата причина е свързана с факта, че и WBA и IBF имат задължителен претендент, като за първата титла боксьорът е е Еди Ортис. Самият Хърн разкри, че целта на Джошуа е да обедини всички титли, но някоя от тях ще бъде жертвана, тъй като е невъзможно да се бие два пъти в рамките на оставащите месеци от година.

"Ако спечели, ще има проблем със задължителните претенденти. До края на годината всеки един ще иска двубой, а това е много трудно за организиране и Антъни ще трябва да предаде една от двете титли", сподели промоутърът.

"След мача с Кличко следващият в списъка на IBF е Пулев. За WBA е Ортис и мачовете трябва да са в края на годината. Това обаче е почти невъзможно. Ако се наложи, ще овакантим едната титла, ако не се разберем с федерациите.

Иска ми се да видя Джошуа шампион н авсички федерации, но както Тайсън Фюри вече разбра, това е почти непосилно", каза още Хърн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички