Джопето: Не е стероид или анабол, а специфична субстанция


Джопето: Не е стероид или анабол, а специфична субстанция
Снимка: www.bgathletic.com

2408 0

Георги Георгиев обяви, че знае откъде забраненият препарат е попаднал в организма му.

"Бях много шокиран, когато обявиха пробата. Впоследствие с моя адвокат се чудехме откъде това вещество може да е попаднало в организма ми и установихме, че е от хранителна добавка. На етикета й обаче не е записано, че има такава субстанция, обясни Джопето пред "Нова". - Все пак това не е стероид, не е анабол, това е специфична субстанция. Не е допинг. Сега се запознах как въздейства това вещество. То влияе психически, а не на спортните резултати. Имаше такъв случай преди и със същата субстанция бяха хванати футболистите на ЦСКА. Тогава им наложиха 3-месечно наказание. Надявам се и на мен да ми сложат същото".

Играчите на ЦСКА бяха уличени в употребата на метилхексанамин. Малко след този случай пък антидопинговата лаборатория пусна специално предупреждение за тази субстанциуя, като разясни, че тя се среща все по-често в хранителни добавки, но под най-различни имена, припомня "7 дни спорт". В съобщението пък бяха споменати 17 различни названия на веществото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички