Дел Боске: Днес пак бих избрал същите 23-ма за Световното в Бразилия


Дел Боске: Днес пак бих избрал същите 23-ма за Световното в Бразилия
Снимка: Getty Images/Guliver

1424 0

Резилът на Испания на световното първенство в Бразилия е нужно да бъде забравен максимално бързо. Единствено по този начин "Ла Роха" ще получи възможността да се възстанови и да погледне напред в бъдещето. Думите са на националния селекционер на испанците Висенте Дел Боске.

Отборът на Испания, шампион на Европа за 2008 и 2012 г. и световен първенец за 2010 г., записа загуби в първите си два мача в група В на Мондиала това лято и отпадна още преди елиминациите. Въпреки фиаското обаче от федерацията удължиха договора на Дел Боске за две години и така той ще води тима и на европейското първенство във Франция през 2016 г.

"Получихме тежък удар на последния Мондиал. Имаме рани, и те болят. Но този провал трябва да бъде забравен. Никой няма интерес да се връщаме към него. Предстоят ни важни битки и трябва да гледаме към тях. Разбирам разочарованието на феновете, разбирам, че главни виновници в такива ситуации винаги са треньорите и футболистите. Но искам да ви кажа следното нещо – ако можех да върна времето назад, пак щях да избера същите 23-има човека за първенството. Това не са просто футболисти, това са истински национални герои на Испания. Именно заради тях страната ни бе световен властелин за цели шест години" - заяви Дел Боске.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички