Деян Лозев пред Nostrabet: Левски е затворена страница за мен, дано стигнем до Европа с ЦСКА 1948


Деян Лозев пред Nostrabet: Левски е затворена страница за мен, дано стигнем до Европа с ЦСКА 1948
Снимка: Официален сайт на Левски

3784 0

Крайният бранител на ЦСКА 1948 Деян Лозев даде ексклузивно интервю за сайта NOSTRA bet. Състезателят сподели първите си впечатления след преминаването в лагера на „червените“ и потвърди желанието си да стигне до европейски мачове и с настоящия си отбор, както го направи с Арда преди броени месеци.

Лозев засегна и темата за друг бивш негов клуб – Левски, натъртвайки, че вече не мисли за престоя си на „Герена“ и иска да се съсредоточи към следващите изпитания в кариерата си. Все пак, бекът смята, че с оглед подобреното финансово състояние и идването на Станимир Стоилов, „сините“ ги чака светло бъдеще.

 

Здравей, Деяне! Вече около месец и половина си част от ЦСКА 1948. Как се чувстваш с тима и успя ли вече да се адаптираш?

Чувствам се чудесно в ЦСКА 1948. Всичко ми беше предоставено като условия и смятам, че за това време успях да се нагодя.

 

След идването ти си общо взето неизменен титуляр. Помага ли това, че заедно с теб дойдоха Николай Киров, Крум Стоянов и Емил Мартинов?

Да, разбира се. Когато си работил с един екип преди това, изграждаш определена връзка. Затова се радвам, че сега отново сме заедно и това определено изигра позитивна роля по отношение на адаптирането ми в тима. Останалите момчета в отбора обаче също ме приеха по добър начин, а и се познавахме с тях, макар и задочно, така че нямах оплаквания в тази насока.

 

Колко помага на теб самия работата с наставник като Киров, който е смятан с основание за един от най-добрите у нас?

Доста помага, безспорно. Не случайно той беше избран за треньор на годината за 2020-та, всички са наясно с неговите качества. Трябва само да погледнем и успехите, които успяхме да постигнем заедно в Арда. Убеден съм, че и тук, в ЦСКА 1948, ще успеем да достигнем подобни висини.

 

Резултатите на ЦСКА 1948 бележат отчетлив скок в последните седмици. Мислите ли си за евентуално влизане в топ 6, или гледате мач за мач?

По-скоро гледаме мач за мач, действително. Опитваме се да израстваме с всеки двубой, като позитивните резултати помагат и за това. Искаме да играе все по-добре, да вземаме възможно най-много точки. Концентрирани сме върху предстоящите срещи, без да гледаме с толкова голяма перспектива в бъдещето

Бих казал, че във всички аспекти трябва да се подобряваме. Не мога да изтъкна само една страна на играта, която да е важна.

 

Предстои двубой с добре познат за теб съперник – Арда. По-специална ли ще е срещата?

Определено е по-специален, по-различно ще е чувството. Все пак съм професионалист обаче, така че ще трябва да загърбя емоциите и да дам всичко най-добро за настоящия си клуб.

 

Ти беше част от кърджалийския тим в продължение на няколко години, преминавайки от Трета лига до върховете на efbet Лига. Какъв беше ключът за този сензационен възход на Арда?

Не мога да посоча конкретното нещо, което ни е тласнало, за да постигнем тези успехи, всичко беше един комплексен процес. Със сигурност в основата на всичко е трудът, който всеки положи, добрите треньори и играчи, които бяха част от тима през тези години. Най-вече колективът, който се създаде, особено през последните 12 месеца, беше решителното звено за бързото изкачване на нивата в родния футбол и постигането на крайния успех – място в квалификациите за европейските клубни турнири.

 

Както каза, завършихте всичко и с място в квалификациите за Лигата на конференциите. Какво беше усещането да излезеш в европейски мач, срещу традиционно силен тим като Апоел Беер Шева?

Чувството беше наистина специално. Всеки един играч иска да усети вкуса на тези международни мачове и им се насладих, наистина. Надявам се, дай Боже, догодина или в някоя от следващите години да успеем да стигнем до подобни срещи и с ЦСКА 1948.

Определено всеки роден играч има нужда да си свери часовника в тези мачове. В европейските сблъсъци нивото е съвсем различно спрямо вътрешния шампионат, няма спор. Това е задължително за всеки играч, за да разбере докъде е стигнал.

 

В настоящия ти тим си сред по-опитните играчи, след като има и доста младоци в състава. Усещаш ли отговорност да даваш пример в мачовете и тренировките?

Разбира се, винаги се стремя да съм позитивен пример за младите, защото само така може и те да растат нагоре. Трябва да сме пример. Определено има играчи с голям потенциал, но е въпрос на тяхното желание и положени усилия, за да реализират възможностите си.

 

Преди две години беше повикан и за националния отбор на страната. Цел ли е за теб да попаднеш в полезрението на сегашния селекционер Ясен Петров?

Надявам се да се случи, всеки един български футболист се стреми към повиквателна за националния отбор. Това си зависи обаче само от мен и от показаното на терена. Времето ще покаже дали ще се получи.

 

В споменатия период ти беше за кратко в Левски. Как ти се стори атмосферата в един от грандовете у нас и какво не се получи за теб?

Честно казано не искам да говоря много по тази тема, просто няма какво толкова да кажа. Нещата с Левски са по-скоро затворена страница за мен и вече искам да продължа напред в кариерата си. Това мога да кажа по темата.

Клубът си има финансови проблеми, но лека-полека нещата се стабилизират. Вече имат нов спонсор, както и един от най-добрите специалисти в българския футбол. Мисля, че Левски го чака светло бъдеще.

 

Има ли нужда родният футбол отново от силен Левски?

Разбира се, всички грандове трябва да са в здравословно състояние, да са на ниво и да играят в европейските турнири всяка година. Това е ключово за българския футбол като цяло.

 

И за финал, Деяне – какво си пожелаваш в личен и професионален план в идните месеци?

Пожелавам си, на първо място, да съм здрав и да имаме все по-добри мачове с ЦСКА 1948, както и да запишем възможно най-много победи оттук до края на годината.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички