"Boxingnews24": Реферът трябваше да дисквалифицира Кубрат Пулев


"Boxingnews24": Реферът трябваше да дисквалифицира Кубрат Пулев
Снимка: БГНЕС

49823 0

Анализаторът на известният сайт за бокс boxingnews24.com - Джим Дауър, изсипа порция от критики към мача между Кубрат Пулев и Кевин Джонсън. Според него той е бил "грозен, пълен с нарушения".

Според Дауър реферът на двубоя е трябвало да дисквалифицира българина заради множество нарушения срещу съперника.

"Т.нар. rabbit punches (заешки удари - бързи къси удари по тила) бяха използвани от Пулев през целия мач. Реферът Тери О`Конър предупреди Пулев в осмия рунд, но не направи нищо, за да спре тези удари. В отделни случаи Джонсън се навеждаше и Пулев нямаше много избор. Но в по-голямата си част Пулев просто удряше Джонсън с тези заешки удари в тила и реферът не предприе нищо, да спре боя и да отнеме точки", пише анализаторът.

"Джонсън имаше някои добри удари във всеки рунд. Проблемът му бе, че тези удари не бяха достатъчно. Той седеше на въжетата през всичките 12 рунда и така бе труден за удряне. Това накара Пулев да отправи много остри удари, но в тях нямаше прецизност и той пропускаше непрекъснато", добавя той.

"От третия рунд натам, Пулев държеше главата на Джонсън с лявата си ръка и го удряше с дясната. Реферът не направи нищо по въпроса. Беше изненадващо, защото нарушенията бяха непрестанни. Беше кофти гледка. Не е ясно какво спря рефера Тери О`Конър да дисквалифицира Пулев заради тези нарушения. Не ставаше дума само за отнемане на точки. Мисля, че Пулев трябваше да бъде дисквалифициран заради тези си нарушения", настоява Дауър.

"Ако Джонсън бе стоял в центъра на ринга, можеше да избегне някои от тези удари, но той не успя да се задържи там. Нямаше издръжливост в него", пише още той.

Както е известно, Пулев победи Джонсън след единодушно съдийско решение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички