Борбата чака медал от Рио


Борбата чака медал от Рио
Снимка: БГНЕС

1349 0

На медал от олимпиадата в Рио де Жанейро се надява шефът на родната борба Валентин Йорданов. Той каза това, след като дари на Музея на спорта фотоалбум „Българска слава“ с подписите на олимпийските ни шампиони в борбата. Тя ще бъде поставена във витрината, където е поясът на Йорданов, който той спечели на турнира „Дан Колов'84“.

Преди това той награди с купи и премии първите ни медалисти от дебютното издание на европейското първенство за младежи и девойки до 23 г. в Полша, където България спечели три сребърни и едн бронзово отличие.

Във вторник клуб „Армеец-по свободна борба-ЦСКА“ официално издига кандидатурата на Йорданов за президент на Българската федерация по борба. Изборното събрание е на 22 април от 10 ч. в залата по борба на комплекс „Дианабад“.

Олимпийският шампион от Атланта'96 е начело на БФБ вече 17 години. Най-вероятно той ще бъде и единственият кандидат.

„Колебаех се доста дали отново да се кандидатирам, но след като получих подкрепа от клубовете и от някои от най-големите личности в нашия спорт, се съгласих. Искам да вземем медал от Рио, знам че имаме потенциал. Много ме радват младите, пълнят ми сърцето“, сподели седемкратният световен и европейски шампион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички