Боян Радев: Формулата ми за успеха е да бъдеш общ работник денонощно


Боян Радев: Формулата ми за успеха е да бъдеш общ работник денонощно

4282 0

"Бъдете горди, че сте българи и бъдете единни", призова великият български спортист Боян Радев на честването на 50-годишнината от първата му олимпийска титла на Игрите в Токио, предаде БГНЕС.

Радев печели златото в столицата на Токио, а 4 години по-късно защитава титлата си в Мексико Сити и се превръща в първия българин с две олимпийски титли.

"Чувствам се горд с вас, още по-горд, че съм българин и двукратен олимпийски шампион. Благодаря на всички вас, че ме зачетохте. Бъдете горди, че сте българи и бъдете единни", сподели днес той на церемония в Музея на спорта.

Радев получи плакети от председателя на БОК Стефка Костадинова, главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и вицепрезидента на БФС Борислав Попов.

"Най-запомнящият се момент бе след първия ми златен олимпийски медал, когато свириха българския химн, а след това моите подгласници ме хванаха за краката, качиха ме на техните рамене и направиха две обиколки в залата по борба в Токио. Това е за мен едно много голямо признание, не само от публиката, но и от самите противници, срещу които съм се борил преди това, а битките бяха жестоки", спомни си борецът.

"Моята формула за успеха не е само в спорта, а и в живота - трябва да бъдеш общ работник денонощно. Трябва да тренираш, без да спираш, да търсиш победата и да искаш да станеш шампион. Трябва да бъдеш много упорит, много да тренираш, пълен режим, пълен аскет и истински патриот да бъдеш. Първото нещо, което един спортист иска да направи, трябва да е да търси победата, а не да пита колко ще му бъде заплатата и премията", каза още Радев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички