Благой Найденов е най-добрият ни млад спортист за 2014-а


Благой Найденов е най-добрият ни млад спортист за 2014-а

2679 0

Световният и олимпийски шампион по бокс за младежи Благой Найденов бе определен за №1 в анкетата на Viasport.bg за най-добър млад спортист на България за 2014 г.

Допитването до спортните журналисти се осъществи от сайта за детско-юношески спорт за четвърта поредна година, а церемонията по награждаването се проведе в столичния хотел Sense.

18-годишният Найденов събра 640 точки в анкетата и заслужено стигна до първото място. Той получи спортна екипировка от Asics и ваучери за пазаруване от "Зора", връчени му от председателя на БОК Стефка Костадинова. Младият ни боксьор попада за втори път в Златната десетка след 2012 г., когато като европейски шампион за юноши бе втори в допитването след биатлонистката Ния Димитрова.

Сега Благой успя да изпревари голямата ни надежда в баскетбола Александър Везенков, който остана втори с 428 т. Уникалното при Везенков е, че за трета поредна година той намира място в призовата тройка на класацията, което не се удавало на никой друг досега. Играчът на гръцкия Арис не присъства на церемонията, но успя за краткия си престой в София да получи наградата си от Любо Ганев и да заснеме видеообръщение и интервю, което ще бъде качено във Viasport.bg. Призовата тройка се допълва от олимпийския шампион във вдигането на тежести от младежката олимпиада в Нанджинг Божидар Андреев, който заслужи 420 т. при гласуването на журналистите.

Като доказателство за това, че Топ 10 при младите има изключително висока стойност, идва фактът, че другият ни олимпийски шампион от Китай – Лидия Ненчева (спортна стрелба), остана на четвърта позиция.

В Златната десетка място намериха още Душко Благовестов (бокс), Кирил Милов (борба), Бетина Темелкова (джудо), Алберт Попов (ски), Георгия Кадоглу (плуване) и Радослав Цонев (футбол). /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички