Аоияма прекъсна черна серия на турнира в Токио


Аоияма прекъсна черна серия на турнира в Токио

1170 0

Даниел Иванов-Аоияма записа първа победа с игра на есенния супертурнир по сумо "Аки башьо" в токийския дворец "Кокугикан". В схватка от осми кръг 201-килограмовият борец от Елхово надви Окиноуми.

Досега в турнира "Синята планина" имаше шест поражения и само една победа, при това служебна срещу контузения велик шампион Хакухо.

Българският сумист все още има шанс да завърши с положителен баланс, но за целта ще има трудната задача да спечели шест от оставащите си седем схватки. Даниел вече игра с най-силните възможни сумисти и до края ще има по-непретенциозни съперници.

Утре той ще излезе на дохьото срещу Саданофуджи, който е единственият състезател, който все още няма нито една победа на "Аки башьо" и е загубил осем поредни борби. Аоияма обикновено не среща проблеми с този 30-годишен японец и има осем победи от десет двубоя с него. Саданофуджи е най-тежкият сумист в професионалната дивизия -"макуучи" - 208 кг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички