Антъни Иванов: Искам медали от големи първенства


Антъни Иванов: Искам медали от големи първенства
Снимка: БГНЕС

825 0

„До момента съм постигнал всичко с много труд и с помощта на родителите ми, треньора ми и всички, които са зад мен. Искам да вървя все по-нагоре и да печеля медали от големите първенства.“

Това заяви голямата надежда на родното плуване Антъни Иванов при завръщането си на Летище София след страхотно му представяне на Световното първенство в Будапеща. Там 18-годишният плувец постигна невероятен успех, класирайки за финала на 200 метра бътерфлай.

„Много съм радостен от това, че се класирах за финала, който бе първи за България от десет години насам и особено да го направя на тази възраст. Надявам се след две години да надградим постигнатото. Осъзнавам какво направих и се надявам с треньора ми да продължаваме да вървим напред“, сподели Иванов.

Във финала младият талант трябваше да спори с изключителни имена като Чад льо Кло и Ласло Чех. Иванов завърши на осма позиция с време 1 минута 55.98 секунди, а титлата бе за Льо Кло. Унгарският ветеран Чех трябваше да се задоволи със среброто, а в призовата тройка се нареди и японецът Дайа Сето.

„Дори и да бях плувал по-бързо пак щях да завърши осми, тъй като финалът бе прекалено силен. Бе дори по-силен от този на Олимпиадата миналата година. Финалът обаче бе главната ни цел, която с моя треньор си бяхме поставили преди Световното и успяхме да я постигнем. Ключовият момент бе второто ми плуване, където дадох всичко от себе си. Радвам се, че и късметът бе на моя страна да не изпусна финала за 1 стотна и в крайна сметка да зарадвам цяла България“, коментира още Иванов.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички