Александър Томов: Йорданов се взе за велик, а борбата ни потъва!


Александър Томов: Йорданов се взе за велик, а борбата ни потъва!
Снимка: БГНЕС

2192 0

Легендата на българската борба Александър Томов разкритикува остро ръководството и в частност президента на федерацията Валентин Йорданов. Според петкратния шампион шефът на силовия спорт се е помислил за много велик.

"Във федерацията влизат много пари, но никой не знае къде отиват. Президентът на федерацията Валентин Йорданов се помисли за голяма работа. Благодарение на него борбата ни потъва. Не мога да понасям новото ръководство. Нещата не вървят на добре. Положението в любимия ми спорт е много тежко. Малко ми остава да се откажа от борбата", коментира той пред "България Днес".

Трикратният сребърен медалист от олимпийски игри е раздразнен от факта, че Радослав Великов не е в състава на националния отбор за започналото вече световно първенство в Лас Вегас. На негово място ще се бори Георги Вангелов. Той участва в схватките при 57 кг.

"Искат да откажат момчето от спорта. Изтъкнаха сума ти мотиви, само и само да не отиде в Лас Вегас. Не му обръщат никакво внимание. Не му дават шанс. Това ме обиди. Великов има бронз на олимпиада, но във федерацията не зачитат това. На световното спокойно можеше да вземе квота за игрите, но не го пускаха да замине", каза още Томов.

Въпреки че е огорчен от случващото се в родната борба, легендата ще следи изкъсо първенството на планетата.

"Ще стискам палци. Ще бъда радостен, ако имаме успех. На световното можем да вземем някой медал".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички