Алберт Попов след рекорда: На правилната посока сме, мечтая още повече


Алберт Попов след рекорда: На правилната посока сме, мечтая още повече
Снимка: Getty Images

2498 0

"Тези 16 стотни мога да ги намеря навсякъде, но смятам, че се хвърлих, смятам, че се получи това, което исках и съм щастлив"- това обяви Алберт Попов при завръщането си в България, след като вчера, 20 март, записа най-доброто си класиране в Световната купа по алпийски ски в кариерата си.

24-годишният ни скиор завърши на четвърто място в последния старт за сезона в Мерибел, като остана на едва 16 стотни от подиума. "Както забелязахме този сезон, има случаи, в които е по-изгодно да си по-назад в първия манш. не ни е била такава тактиката, просто теренът не позволи да се даде конкурентно време на първите. Така че с едно прилично каране успях да остана на прилична разлика и знаех, че във второто ще имам шанс да избия тази разлика. Въпросът беше да се рискува и да ми пасне максимално трасето", сподели още Алберт на родна земя.

Попов даде своята оценка за изминалия сезон: "Успешен. Изпълних моята цел, не съм ви я казвал, но целта беше топ 5, така че съм удовлетворен и се надявам занапред да продължавам да си изпълнявам малките цели, които си поставям. Това ме кара да мечтая още повече. За първи път през този сезон бях конкурентоспособен до края, формата не изчезна. Това показва, че сме на правилната посока".

Българският скиор разкри, че ще се опита да участва и в гигантския слалом през следващия сезон: "Ще тренираме и двете. Този сезон беше целта да карам и гигантски в Световната купа, но не се случи. Сега отиваме на Банско да караме на Томба, защото се очаква догодина да има слалом и гигантски на Томба и да се подготвим на тази писта, за да може догодина да дадем всичко от себе си и да имаме добър резултат", завърши коментара си Попов.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички