Активният начин на живот на Маруся и Евгени Иванови през зимата


Активният начин на живот на Маруся и Евгени Иванови през зимата
Снимка: Евгени и Маруся Иванови

804 0

1.    Вече близо година живеем в условията на пандемия. Как ви се отрази „новото нормално“ и успяхте ли да намерите начин да продължите да сте физически активни?

Новото „нормално“ ни вкара в нови ситуации, с които никога преди не се бяхме сблъсквали, но това по никакъв начин не промени желанието ни да бъдем активни, доколкото ситуацията ни позволяваше. Открихме много нови и изолирани места за разходки в подножието на Витоша, установихме, че и по-честите активности вкъщи, също могат да бъдат полезни и забавни. За използването на домашния кростренажор въведохме график, а градината ни се разрасна и разхубави.

 

2.    Колко важни са движението и спортът и осъзнаха ли хората важността им сега, когато бяха принудени да останат вкъщи?

За съжаление, много често оценяваме истински нещо, едва когато го загубим. Хората нямаха възможност и свобода да практикуват любимите си спортове или да бъдат активни така, както са свикнали. Ограниченията, в които бяхме поставени всички ни показаха нуждата и ползите от активния начин на живот и колко са важни те за нашето физическо, психическо и емоционално състояние. От много време не бяхме виждали хора, които с токова желание и мотивация се върнаха в залите и фитнесите!

 

3.    Подкрепяте кампании, насочени към детско-юношеския спорт и физическата активност за цялото семейство. Какво послание искате да оставите у младежите, с които се срещате/тренирате?

Вярваме, че навиците за активен начин на живот и любовта към спорта се изграждат от най-ранна възраст и един от най-лесните начини е личният пример и ангажираност на цялото семейство. Истината е, че децата възприемат това, което виждат, а не това, което им казваме. Участието ни в такива кампании има за цел да формира в подрастващите житейска философия, насочена към здравословен и активен начин на живот.

 

4.    Какво означава за вас „здравословен начин на живот“?

За нас това е баланс, свързан с избор на храна и регулярни активности. Контактът с природата е също важен елемент от нашето разбиране за „здравословен начин на живот“.

 

5.    Дългогодишни посланици сте на Живей Активно! – най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот у нас, която тази година отново ще ни зарадва със зимно издание и то на цели две локации – Витоша и Пампорово. Разкажете повече за инициативата и вашия принос.

Семейството ни е част от Нестле За Живей Активно! от дълги години. За нас е огромна чест и удоволствие, че можем да бъдем посланици в такава мащабна инициатива, популяризираща активния и балансиран начин на живот. 

Зимата предлага множество възможности да бъдем активни! И двете локации (Витоша и Пампорово) ще го докажат за пореден път с разнообразието от активности, които ще се проведат там. Самите ние ще се включим в състезанията, игрите, демонстрациите и богатата програма на Нестле За Живей Активно.

 

6.    Как и къде ще се включите в зимното Живей Активно?

Семейство Иванови ще бъдем на Пампорово на 6 Март, където каним всички, за да се забавляваме заедно. Ще вземем ски, шейни и много добро настроение! Ще обърнем внимание на това колко е важна загрявката преди тренировка, било то и на ски пистата. Всъщност ще демонстрираме забавни игри на снега, които идеално подготвят тялото за предстоящите спускания. Евгени ще се включи и в ски уроците, както и в стрелбата с пушка, заедно с олимпийската ни легенда Екатерина Дафовска.

 

7.    Кое е любимото ви зимно семейно забавление?

Любимото ни зимно забавление определено са ските, но и състезанията с шейни се част от семейните турнири. Когато децата ни бяха по-малки пък снежният човек беше направо задължителен. Сега пък на дневен ред е боят със снежни топки, но при баща волейболист борбата не е много равностойна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички