Жалко! Напрежение и грешки костваха златото на ансамбъла на Световното в София


Жалко! Напрежение и грешки костваха златото на ансамбъла на Световното в София
Снимка: БГНЕС

4654 0

Националният ансамбъл по художествена гимнастика изпусна златния медал в многобоя по време на Световното първенство, което с провежда в България. Момичетата в състав  Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова допуснаха много неточности както на 3 топки и 2 въжета, така и на 5 обръча, заради което останаха едва на 3-а позиция. Те събраха общ сбор от 42.050.

Те получиха втора оценка на съчетанието с 3 топки и 2 въжета (22.350), тъй като допуснаха две сериозни грешки и бяха изпреварени от състава на Русия.

Напрежението при второто съчетание си каза думата и на 5 обръча грешките бяха много повече, като дори беше изпуснат единият обръч. Отборът получи цели 6 точки за трудност (най-високата в състезанието), но многото неточности костваха битката за златен медал - 19.700.

Световен шампион стана отборът на Русия, следван от Италия, който се поздрави със среброто. Нашият ансамбъл спечели бронзовия медал България обаче се класира и за двата индивидуални финала в неделната програма на Световното по художествена гимнастика.

КАК СЕ РАЗВИ СЪСТЕЗАНИЕТО?

След първото си съчетание на 3 топки и 2 въжета България постигна резултат от 22.350 точки, което беше най-висока оценка в този момент. Българките обаче допуснаха две грешки, които костваха първото място на тези уреди за сметка на Русия, която изигра безгрешно съчетание и поучи оценка от 23.050 - сериозна разлика между двата отбора.

На топки и въжета българският отбор дори подаде контестация заради едната грешка, но тя не беше одобрена от съдиите и резултатът остана непроменен - 22.350.

Русия беше убедителна и на 5 обръча, като воденета от Ирина Винер селекция регистрира резултат 23.250. На обръчите съчетанието на "лъвиците" отново беше с най-голяма трудност, но бяха допуснати няколко сериозни грешки, следствие на суматоха в отбора, особено в началото на съчетанието, заради сигнал от публиката. Беше допусната и грешка при изхвърлянто на обръча и се наложи неговата смяна. 19.700 беше оценката на българските, което им отреди 3-о място (само за изпускането на обръча наказанието е цяла единица).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички