Зауерланд за Тервел: Инвестираме в един световен шампион!


Зауерланд за Тервел: Инвестираме в един световен шампион!
Снимка: БГНЕС

25684 0

Тервел Пулев разкри колко трудно е било да се абстрахира от отговорността да направи професионалния си дебют пред собствена публика. По-малкият от брята Пулеви също така получи редица похвали от Кубрат, от треньора Ули Вегнер и най-важното - от мениджъра Кале Зауерланд.

Особено интересно бе изказването на Зауерланд, който отчете по-късния етап, в който Тервел влиза при професионалистите, но заяви, че няма да се щадят средства в изграждането му като световен шампион.

"Като за първи мач се чувствах нормално, спазих указанията. Беше важно как ще победя, а не дали ще победя, защото беше очевидна разликата в класите и мисля, че спечелих достатъчно безапелационно.

Аз направих само една крачка - нищо повече. Всичките дейтали тепърва ще се уточнават, но това е начинът, ако искам да направя нещо по-сериозно", каза Тервел.

"Тервел ще се подготвя със спаринг партньори в Германия, иначе всичко друго може да прави в България, защото има и две деца. В България има всички условия, просто спарингите ще са в Германия - говорихме много с Кале и това е вариантът", сподели по темата Кобрата.

"Първо, мисля, че може и да донесем спарингите в България, така че не е проблем. Те ще са топ играчи, няма просто да долетят, но трябва да инвестираш в един световен шампион в самото начало.

Тервел може много по-бързо от Кубрат да стигне до мач за титлата. Той вече е след 30-годишна възраст и има невероятна кариера в аматьорския бокс. Искам често да правим събития тук, но имам планове и за други държави, искаме да направим нещо специално. Поздравявам го, че беше хладнокръвен тази вечер в такава невероятна атмосфера", даде мнението си и силният човек в "Зауерланд" Кале.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички