Великолепен Уудс триумфира за пети път на Мастърс


Великолепен Уудс триумфира за пети път на Мастърс
Снимка: Getty Images/Guliver

1060 0

Тайгър Уудс завърши едно от най-забележителните завръщания в спорта, след като сложи край на 14-годишната си суша без спечелен трофей от Мастърса, триумфирайки със Златното сако за пети път. Американецът завърши с два удара под 70 и един пред Дъстин Джонсън, Брукс Кьопка и Ксандер Шофел. За 43-годишния голфър това бе 15-та титла от Мейджърите и негова първа след Ю Ес Оупън през 2008.

"Малко ми е паднал гласът от викане, каза шампионът, чийто последен триумф в Мастърса дойде през 2005. - Просто се опитвах да остана в битката за титлата. Изведнъж поех лидерството. Когато достигнах до последната 18-а дупка, исках да направя само и единствено пар. Когато всички приключи успешно, не знам какво се случи, просто изкрещях от радост. Да бъда тук с децата ми е наистина нещо специално – баща ми бе тук с мен през 1997, а сега аз съм тук със своите деца. Това е една от трудно извоюваните ми и ценни титли, заради това което се случи през последните няколко години и травмите, които ме съпътстваха през кариерата“, добави победителят.

43-годишният американец започна последния ден на поделено второ място със своя сънародник Тони Финау, като лидер бе италианецът Франческо Молинари – 13- под пар 203. Въпреки това, американецът направи няколко отлични удара, а Молинари ще трябва да почака за своята дебютна титла. Уудс се доближи на три от рекордьора по спечелени Мейджъра за всички времена Джак Никлаус, който има 18.

Легендата бе отписан от мнозина за големия спорт след четири операции на гърба и няколко на коляното. Любопитното е, че Уудс и Молинари бяха в битка и на миналогодишния Оупън Чемпиъншип, който бе спечелен от италианеца. В Огъста обаче той допусна фатални грешки на 12-та и 15-та дупки, след като намери водата и в двата случая. Двете двойни богита сложиха край на мечтите на 36-годишния състезател от Торино за дебютна титла от Мастърса. Уудс прибра рекорден чек за победителя от 2.07 млн. долара.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички