ВИДЕО: Багата надви Туиваса за втори успех в UFC


ВИДЕО: Багата надви Туиваса за втори успех в UFC
Снимка: Getty Images/Guliver

23931 0

Българският боец Благой Иванов постигна втора победа в най-престижната ММА верига в света – UFC, след като надви по точки австралиеца Тай Туиваса тази нощ. Мачът бе част от програмата на UFC 238 в Чикаго, като се изиграха пълни три рунда и Багата стигна до победа по точки с единодушно решение на съдиите.

По този начин българинът вече има баланс от две победи и една загуба в UFC и общо 18 успеха и две поражения в смесените бойни изкуства (преди това той се биеше в сериите Bellator). За съперника му това бе второ поражение в кариерата. Багата се радваше на солидната подкрепа на няколкостотин българи в залата.

Статистиката от мача бе в категоричната полза на родния състезател. Той реализира перфектно тактическия си план и доминираше почти във всеки един компонент на битката, въпреки че по време на мача се наложи да се бие с разкървавен нос.

Иванов можеше да стигне до победата преди края , след като успя да осъществи гилотина и Туиваса се предаде, но само 2 секунди след сирената и мачът трябваше да продължи по правилника. Австралиецът се измъкна и от последвалите два опита на Багата за гилотина.

Двубоят завърши с приятелски поздрав между бойците, които направиха истинско зрелище за публиката, предлагайки здрав и разнообразен сблъсък. Победата на Багата бе присъдена след 29-28, 30-27, 30-27 в негова полза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички