В Русия заключиха, че българската гимнастика е провал!


В Русия заключиха, че българската гимнастика е провал!
Снимка: Getty Images/Guliver

7406 0

Изключително обидно отношение показаха медии в Русия към художествената гимнастика в България. Този спорт е сред тези, в които страната ни поддържа едно добро ниво и често ни радва с отличия, но според изданието "Team Russia" бил "провал".

Журналист на руското издание се обърна към треньорката Вера Щелбаумс със следното твърдение: "Български треньори работят в Италия, а в същото време в самата България художествената гимнастика има известен провал".

"Да, при тях има изоставане, времето на Нешка Робева отмина, за съжаление. След падането на желязната завеса почти всички специалисти от България напуснаха за по-добър живот. А там имаше бедност. Някои сега се връщат, работят и резултатите от тази работа се забелязват. Появиха се добри момичета. В отборното съревнование те заеха второ място. Промените към по-добро започнаха, това е необратим процес", коментира Щелбаумс.

В УКРАЙНА: БЪЛГАРСКИЯТ АНСАМБЪЛ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ЗЛАТОТО, ДОРИ СЪДИИТЕ ДА ПОДКРЕПЯТ РУСИЯ

Журналистът и треньорката са единодушни, че на Световното първенство в София, което завърши днес, изненадата са били италианските гимнастички. Също така Русия намери проблеми и в публиката - какво написаха в страната за феновете четете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички