Стотици извървяха тренировъчния маршрут на Боян Петров


Стотици извървяха тренировъчния маршрут на Боян Петров
Снимка: БГНЕС

2931 0

Огромно множество от близки, приятели и познати на Боян Петров се отправиха към Копитото в знак на почит към алпиниста, който остана завинаги на Шиша Пангма.

Техният пример беше последван и от много журналисти, алпинисти, деца, дори и от хора, които не познават лично Петров, както и от редица политици, сред които бившият председател на НС Димитър Главчев и бившият министър на околната среда и водите и депутат Ивелина Василева.

Сборната точка беше кв. „Княжево“ откъдето започва пътеката към Копитото. Това е маршрутът, който Петров е изминавал преди всяка своя експедиция. Безспорно обаче Боян Петров е пример и вдъхновение за всички дошли, за да изминат стъпките му към Копитото. Според тях тази инициатива трябва да стане ежегодна, за да не забравяме личности като Петров.

Пътят до Копитото е дълъг около два километра и половина, като денивелацията е около 650-700 м. и се изкачва за около 2 часа. По маршрута има един труден участък по пътя, който е каменист и е предизвикателство, той едва ли ще откаже дошлите да стигнат до крайната точка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички