Следете на живо: Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко


Следете на живо: Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко

15596 0

Остава само половин час преди чакания с огромно нетърпение мач за един от петте пояса в тежка категория на професионалния боксов ринг – Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко.

Досега в професионалната им кариера и двамата имат впечатляващи цифри. На професионалния ринг Кубрат вече 20 мача не познава вкуса на загубата, 11 от които печели с нокаут. Кличко има далеч по-дълъг стаж – 62 победи срещу 3 загуби, като 52 от успехите му идват след нокаут. За Владимир мачът е поредно, този път доста тежко препятствие, по пътя му към рекордите. Той защитава за 17-ти път световна титла, а досегашните 16 успешни защити са третото най-добро постижение в тежка категория. На първо място е Джо Луис с 25 успешни защити, което е рекорд за всяка възможна категория изобщо, а втори е Лари Холмс със 17 защити. Като продължителност на притежание на пояса Кличко е на второ място в историята – 8 години, 6 месеца и 23 дни, а рекордът отново е на Джо Луис – 11 години, 8 месеца и 8 дни.

Залогът сега е титлата на Международната федерация по бокс (IBF). Ако Кубрат спечели, то ще вземе само тази титла. Причината – промоутърите му от „Зауерланд” са внесли такса само за този пояс. Кличко обаче е платил на всичките четири федерации, чиито пояси държи - IBF, WBO, WBA и IBO.

Като физически данни съотношението е следното – Кубрат е висок 1,94 метра, а Кличко е 1,98 метра. Българинът тежи на 112 килограма, а украинецът – 111,5 килограма. Пулев е на 33 години, Кличко – на 38 години. Прякорът на българина е „Кобрата”, а този на Кличко – „Доктор Железен юмрук”.

Първи рунд

При излизането на двамата боксьори превъзходството от гледна точка „публика” беше смазващо в полза на Кубрат. При излизането на Кличко залата направо се срути от освирквания. Прозвуча и българският химн, а цялата залата го пееше с пълно гърло. Правилата бяха ясни – максимум 12 рунда.

Още в самото начало Кличко тръгна да влиза в клинч, но Пулев го срещна с ляв прав - коронният удар на украинеца и го разтърси доста. Кличко обаче бързо показа защо е шампион и на два пъти свали в нокдаун с брутални крошета нашето момче, което след първия лош удар застана на един крак и се изплези на противника си.

Втори рунд

Кобрата продължаваше да опитва да скъси максимално дистанцията, за да опита нокаут, но Кличко добре се бранеше, пъргаво влизаше в клинч и дебнеше как да пресрещне Кубрат с контраатака. Кобрата успя да удари едно добро дясно кроше, докато двамата бяха в поредния клинч. Осем секунди преди края двамата си размениха много сериозни крошета при финалния за рунда клинч.

Трети рунд

Чак сега мачът се превърна в тактическа битка, като Пулев успя да удари отново първи, правейки му оток под лявото окото. Кличко отново отвърна с дясно кроше и след секунди Пулев пак беше на земята, но по-скоро заради избутване, не заради инкасиран удар.

Четвърти рунд

Още в самото начало Кобрата запаха Кличко - с два удара той избухна и намери лицето на украинеца. В средата на рунда българинът повтори упражнението и "зачерви" здраво физиономията на Кличко. Украинецът се поизтощи и опитваше все по-често клинч, но успя и в последната минутка да върне два удара в лицето на Кубрат.

Пети рунд

Голямото сърце на Кобрата продължаваше да тупти бясно и той пак удари пръв, но украинецът оставаше на крака и с по-дългите си ръце си осигуряваше предимство. Вече се появи и подутина под окото на Кубрат. Точно две минути преди края на рунда Кубрат намери добре Кличко и го разтърси здраво, но украинецът контраатакува и това вече беше нокаут - лявото кроше на Кличко направо приспа българина, който все пак след края на мача се изправи на крака, а Виталий Кличко го поздрави.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички