Сериозна грешка лиши България от още един медал на Световното в София


Сериозна грешка лиши България от още един медал на Световното в София
Снимка: БГНЕС

6122 0

Българският ансамбъл по художествена гимнастика завърши участието си на Световното първенство в София с 6-о място на 3 топки и 2 въжета. Момичетата в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова допуснаха две неточности, което им отреди място извън медалите в последната дисциплина на шампионата - 6-о място.

Българският състав излезе с предпоследен стартов номер, като бяха допуснати две сериозни в средата на изпълнението, включително една изпусната топка. Това отреди оценка на 20.750 и 6-а оценка.

Във втория за деня финал Италия успя да превъзмогне слабостите в предходното си изпълнение, като си завоюва златния медал с 22.500, изпреварвайки Русия (22.200). Световните шампионки в многобоя допуснаха фатална грешка в средата на изпълнението си, което свали цяла единица от изпълнението им. Украйна остана с бронзовия медал.

КАК БЪЛГАРИЯ СПЕЧЕЛИ ПЪРВОТО СИ ЗЛАТО ЧЕТЕТЕ В ТОЗИ МАТЕРИАЛ НА SPORTLIVE.BG.

КАК СЕ РАЗВИ СЪСТЕЗАНИЕТО НА 3 ТОПКИ И 2 ВЪЖЕТА?

Представителките на Азербайджан бяха първи на сцената в последния финал, като изиграха перфектно съчетанието си. Ниското ниво на трудност обаче им отреди оценка от 20.400.

След сребърния медал на 5 обръча, Япония излезе с втори стартов номер на 3 топки и 2 въжета. Представителките на Азия допуснаха няколко леки неточности при изхвърлянето на въжетата, а крайната оценка беше 21.350.

Под №3 представителките на Украйна, които бяха голямото разочарование на Световното първенство, се представиха далеч по-добре в сравнение с финала на 5 обръча. С модерно, елегантно и много сложно съчетание те завоюваха резултат от 21.400, с което изпревариха Япония с 0.050 стотни. Украйна подаде и контестация, но тя беше отхвърлена.

Италия изпълни много трудно изпълнение, в което допуснаха леки неточности в началото, но те не изиграха сериозен фактор, а оценката им беше най-висока до момента в състезанието - 22.550.

Веднага след брилянтно изпълнение на "скуадра адзура", пред феновете в зала "Арена Армеец" се появиха рускините. Предвождани от Ирина Винер, шампионките в многобоя не разочароваха така, както го направиха с обръчите в предходния финал, но допуснаха нова грешка - подпиране, което отмени 5 десети от трудността на изпълнението, както и 5 десети от изпълнението - 22.200 (второ място след Италия). 

След изпълнението на Испания, зала "Арена Армеец" притаи дъх за изпълнението на българския ансамбъл. С много различни и сложни елементи, включително прескок на Симона Дянкова, "златните момичета" отново грабнаха всички в залата, но в края на изпълнението една от топките беше изпусната. Преди това беше допусната още една неточност, което отреди оценка от 20.750 - 6-о място в класирането.

Отборът на Беларус излезе последен на сцената и изпълни перфектно съчетанието си, с което заслужи 5-а оценка и изпревари българския тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички