Пулев издържа пет рунда и три нокдауна, но Кличко е победител


Пулев издържа пет рунда и три нокдауна, но Кличко е победител
Снимка: Getty Images/Guliver

5977 0

За първи път български боксьор излезе на професионалния ринг в директна битка за титла в тежка категория - тази на Международната федерация по бокс (IBF), но за съжаление битката завърши зле за нас. Кубрат Пулев беше нокаутиран в петия рунд от световния шампион Владимир Кличко, който се показа като по-опитния и класен боксьор.

За съжаление Кубрат се поведе по емоцията, след като пръв нанесе успешен ляв прав, но свали гарда и Кличко го свали за секунди на два пъти в нокдаун. Пулев обаче показа, че има дебела глава и след първия нокдаун дори застана на един крак, като се изплези на украинеца. В третия рунд Кобрата пак седна на земята, по-скоро заради блъскане с ръце в гърдите от страна на Кличко, но съдията тръгна да брои, така че това официално също беше признато за нокдаун.

Постепенно битката започна да става тактическа, макар че Пулев рискуваше повече и в четвъртия рунд вече Кобрата зачерви здраво физиономията на Кличко – с четири удара, като украинецът чак към края на рунда успя да върне два от ударите. И когато изглеждаше, че българинът отново влиза в релси, в петия рунд дойде внезапният край. Минута преди финала на рунда, Кубрат успя да намери лицето на Кличко, но той издържа и отвърна с ляво кроше точно в дясната скула на Пулев, което буквално го приспа. Така, едва в 21-вия си мач на професионалния ринг, Пулев загуби за пръв път от противник, от който никой не може да се срамува, че губи.

Първи рунд

При излизането на двамата боксьори превъзходството от гледна точка „публика” беше смазващо в полза на Кубрат. При излизането на Кличко залата направо се срути от освирквания. Прозвуча и българският химн, а цялата залата го пееше с пълно гърло. Правилата бяха ясни – максимум 12 рунда.

Още в самото начало Кличко тръгна да влиза в клинч, но Пулев го срещна с ляв прав - коронният удар на украинеца и го разтърси доста. Кличко обаче бързо показа защо е шампион и на два пъти свали в нокдаун с брутални крошета нашето момче, което след първия лош удар застана на един крак и се изплези на противника си.

Втори рунд

Кобрата продължаваше да опитва да скъси максимално дистанцията, за да опита нокаут, но Кличко добре се бранеше, пъргаво влизаше в клинч и дебнеше как да пресрещне Кубрат с контраатака. Кобрата успя да удари едно добро дясно кроше, докато двамата бяха в поредния клинч. Осем секунди преди края двамата си размениха много сериозни крошета при финалния за рунда клинч.

Трети рунд

Чак сега мачът се превърна в тактическа битка, като Пулев успя да удари отново първи, правейки му оток под лявото окото. Кличко отново отвърна с дясно кроше и след секунди Пулев пак беше на земята, но по-скоро заради избутване, не заради инкасиран удар.

Четвърти рунд

Още в самото начало Кобрата запаха Кличко - с два удара той избухна и намери лицето на украинеца. В средата на рунда българинът повтори упражнението и "зачерви" здраво физиономията на Кличко. Украинецът изглеждаше поизтощен и опитваше все по-често клинч, но успя и в последната минутка да върне два удара в лицето на Кубрат.

Пети рунд

Голямото сърце на Кобрата продължаваше да тупти бясно и той пак удари пръв, но украинецът оставаше на крака и с по-дългите си ръце си осигуряваше предимство. Вече се появи и подутина под окото на Кубрат. Точно две минути преди края на рунда Кубрат намери добре Кличко и го разтърси здраво, но украинецът контраатакува и това вече беше нокаут - лявото кроше на Кличко направо приспа българина, който все пак след края на мача се изправи на крака, а Виталий Кличко го поздрави.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички