"Най-злият човек на планетата" Кевин Джонсън е лежал в затвора за 1,6 г.


"Най-злият човек на планетата" Кевин Джонсън е лежал в затвора за 1,6 г.
Снимка: Getty Images/Guliver

4621 0

Интересни неща за личността на съперника на Кубрат Пулев - Кевин Джонсън, излязоха от едно старо негово интервю пред украински сайт. Той е говорил преди боя си срещу Виталий Кличко.

Американецът е израснал в гето, където, според думите му, е загубил всякакъв страх. Джонсън е придобил огромен опит от уличните боеве, в които се е забърквал.

Боксьорът е израснал без баща и е възпитан само от майка си и баба си. По-късно, когато му се ражда дъщеря, съдбата отново го изправя пред предизвикателство. Налага му се сам да гледа детето си, тъй като през 2007 г. майката на момичето загива в катастрофа.

Днес неговата Фатима е на 18 години.

Когато е бил млад боксьор, Джонсън се сбива на улицата и съперникът му пострадал тежко. Заради това американецът лежи 18 месеца в затвора.

"Това беше несправедливост. Но беше много важен урок в моя живот. Затворът много ме промени. Бидейки зад решетките, стигнах до извода, че съм заобиколен от фалшиви приятели и че наркотиците до добро не водят. Затова след като излязох от затвора, не само спрях с глупостите, но и напуснах родния си град. Оттогава всичко потръгна - започнах да се занимавам с кариерата си, с дома си и дъщеря си. Сега използвам цялата си енергия за професионално израстване и в ролята си на баща. Никога не съм мисли, че най-трудната битка в живота ми ще водя в името на дъщеря ми", разказва съперникът на Кобрата.

Запитан дали се смята за агресивен боксьор, той отговаря: "И още как! Аз съм най-злият човек на планетата".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички