Най-забавните моменти в света на спорта за 2018 година - Част 1


Най-забавните моменти в света на спорта за 2018 година - Част 1
Снимка: Getty Images/Guliver

6471 0

2018 година е към своя край и е време за равносметки. Много големи надпревари във всякакви видове спорт радваха феновете, но не за това сме тук сега. В рубриката "Най-забавните моменти в света на спорта за 2018 година" от SportLive.bg ви предлагаме смешната страна на спорта през последните 12 месеца, която докара безброй усмивки по лицата на феновете.

И тъй като в момента е актуална темата с уволнения мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, смятаме, че е редно да започнем с най-интересното от Специалния за 2018 година. Още през септември той предизвика сериозен смях, след като пристигна на "Уембли". Тогава португалецът изгледа срещата от турнира Лига на нациите между Англия и Испания, но при опита си да влезне в стадиона, Моу се препъна и се просна на земята пред погледите на много хора.

Не може да пропуснем и "изявата" на бившия треньор на Челси, Реал Мадрид и Интер при победния гол на Маруан Фелайни в Шампионска лига. Белгиецът се разписа в края на мача срещу Йънг Бойс и по този начин "червените дяволи" се класираха за 1/8-финалите на турнира. В този момент Жозе Моуриньо сякаш бе обладан от зъл демон и грабна стека с водите на отбора, след което го размаза в земята.

Светът на тениса не предложи най-добрите моменти на българския фен. Това бе породено от факта, че Григор Димитров загуби 16 позиции в ранглистата и не показа тениса си от 2017 година. По кортовете из света обаче не липсваха закачки между тенисистите и едва ли някой привърженик на красивия спорт ще забрави закачката между Роджър Федерер и Ник Кирьос по време на мача им от турнира US Open.

Австралиецът сервира, а ретурът на ФедЕкс бе къс. Кирьос отговори с контра къса по диагонала, която Федерер изчака до последния момент и я прекара в страни от мрежата и в полето на съперника. В първите секунди Кирьос остана безмълвен, като дори закри лицето си с тениската. След това закачливо прати топката в тялото на противника, който се обърна и му "пусна" една усмивка.

Накрая можем да завършим с един шампион, който стана за смях на финалната права. Това се случи на Европейското първенство по крос-кънтри в Тилбург. Тогава Джими Грасиер бе сигурният победител при младежите до 23 години, когато опита да пресече ефектно финалната линия. Вместо това обаче той се спъна и скъса лентата с глава, което доведе до много смях както за феновете на трасето, така и в социалните мрежи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички