Мирела Демирева остана без медал от Лондон

Най-добрата ни състезателка в скока на височина Мирела Демирева остана без медал от Световното първенство по лека атлетика, което се провежда в Лондон. 

Българката започна с два безгрешни опита на на 184 см, на 188 см, на 192 см, но при височина от 195 см тя направи три фаула.

От некласирана за Световното до финал на висок скок в Лондон

Сребърната медалистка от Олимпийските игри в Рио де Женейро Мирела Демирева успя да влезе във финала на висок скок по време на Световното първенс...

Финалът стартира с скокове на 184 см и 188 см, като Мирела Демирева без проблем преодоля двете височини.

При третата височина - от 192 см - българката нямаше затруднения и от първия опит преодоля височината.

Първата отпаднала състезателка във финала е олимпийската шампионка Рут Бейтия.

Българската състезателка направи първи фаул във финала, след като не успя да преодолее 195 см. В последствие родната скачка не успя да преодолее височината и в следващите си два опита и остана извън първата шестица на Световното първенство.

Преди финала

Финалът в английската столица ще започне с височина от 184 см, като след това състезателките ще преминат на 188 см, 192 см, 195 см, 197 см, 199 см, 201 см и т.н.

Мирела Демирева е със стартов №9, а първа ще скача световната шампионка в зала от Скопие 2014 - Камила Личвинко (Полша), следвана от олимпийската шампионка Рут Бейтия (Испания).

Фаворитката в надпреварата е рускинята Мария Ласицкене, която участва под неутрален флаг.

Още по темата

Please select answer!