Кошмарен финал за легендарния Юсейн Болт


Кошмарен финал за легендарния Юсейн Болт
Снимка: Guliver/GettyImages

1757 0

Без медал и по много тъжен начин приключи кариерата на легендарния Юсейн Болт. Той получи травма и не успя да финишира в очаквания с голям интереес финал на щафетата 4х100 м на Световното първенство по лека атлетика в Лондон.

Световният рекордьор на 100 и 200 метра, който бяга на последен пост за Ямайка, пое щафетната палка от трета позиция, тръгна веднага да наваксва изоставането и още в първите 30 метра получи тежка контузия в левия крак.

Победата в дисциплината завоюва четворката на домакините от Великобритания, за огромна радост на 60 000 зрители по трибуните. Британците изпревариха големия фаворит САЩ само с 0,05 секунди. Бронзът стана притежание на Япония.

Болт е осемкратен олимпийски шампион, а победите му на световни шампионати са 11. В актива си има също две сребърни отличия и бронз от Мондиали. Светкавицата от Ямайка е единственият спортист в историята, който има победи на 100 и 200 м. на три поредни Олимпиади - в Пекин, Лондон и Рио де Жанейро. Действащите световни рекорди в бягането на 100 и 200 метра също са негови - съответно 9,58 секунди и 19,19. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички