Кой е следващият? Пет възможности за нов бой на Антъни Джошуа


Кой е следващият? Пет възможности за нов бой на Антъни Джошуа
Снимка: Guliver/GettyImages

5252 0

Отзивите след голямата и драматична победа на Антъни Джошуа над Владимир Кличко не стихват ни най-малко. Британецът се превръща в новата суперзвезда на световния спорт. 

Огромната тълпа на "Уембли", небивалият интерес към срещата и вълнението от борбата предвещават голямо бъдеще на британеца. 

Той обаче вече изглежда ще трябва да мисли и за следващия си съперник, ето и кои са 5-те най-вероятни имена: 

Владимир Кличко

Украинецът може да получи бързо шанс за реванш, особено, след катос е разбра, че има и такава клауза в договорите. Джошуа вече заяви, че е готов за още един такъв бой, докато Кличко не изрази подобна увереност.

Ако и дватамата са съгласни, то още през октомври или ноември може да се организира реванша, но ако той пропадне има още много възможности пред световния шампион.

Дионтей Уайлдър

Световният шампион на WBC вече бе на разузнавателна мисия на "Уембли" и потвърди за интерес за подобна битка. Уайлдър е див, нетрадиционен и показва спорна техника, но би създал проблеми с ударите си на Джошуа.

Джо Паркър

Друг настоящ световен шампион в категорията WBO също е сред кандидатите. Самият Паркър ще защитава своята световна титла на 6 май в бой срещу румънеца Разван Кожану.

Луис Ортис

Президентът на WBA Жилберто Мендоса обяви, че Джошуа трябва да защитава световната си титла срещу Луис Ортис, който е главен претендент за нея. Ортис спечели плейофния мач и се превърна в главен претендент за световната титла в WBA.

Тайсън Фюри

Това е, което всички искат да видят. Веднага след мача срещу Владимир Кличко, Джошуа хвърли ръкавицата към Тайсън Фюри и го прикани да се завърне на ринга в двубой срещу него. Отговорът от Фюри не закъсня, като уличеният в употреба на кокаин бокьор е готов да се изправи срещу Антъни в "най-добрия мач за последните 500 години". "Антъни, предизвикателството е прието. Ще дадем на света най-великия бой в последните 500 години. Ще си поиграя с теб. Ти си мечтата на всеки боксьор", написа Фюри в социалната мрежа Twitter.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички