Илиев е европейски шампион по биатлон, бронзът е за Анев


Илиев е европейски шампион по биатлон, бронзът е за Анев
Снимка: Getty Images/Guliver

1812 0

Българинът Владимир Илиев стана европейски шампион по биатлон в спринта на 10 км.

На първенството в Дужники Здруй (Полша) 29-годишният троянчанин направи една грешка в 10-те си изстрела, но въпреки наказателната обиколка, бе най-бърз в ски бягането и финишира за 24:26.9 мин.

На 4.9 секунди остана руснакът Александър Логинов, който не направи грешка в стрелбата. След последната стрелба Логинов имаше аванс от 4.1 секунди пред Илиев, но с традиционно силното си ски-бягане българинът бе по-бърз в последните 2,5 км с 9 секунди от руснака.

А българския успех на европейското подсили Красимир Анев, финиширал трети, с 16.7 сек. по-бавно, също без грешка в стрелбата. Това е втори медал за Анев, който в първия ден на първенството Анев стана европейски вицешампион в индивидуалното състезание на 20 км.

Така българският тим вече има три отличия от първенството в Полша. За Илиев пък медалът е трети пореден от европейски шампионати. В Тюмен (Русия) през 2016-а той стана трети в масовия старт на 15 км, а през 2015-а - в Отепее (Естония), също взе бронз, но в индивидуалната надпревара на 20 км. През настоящия сезон Илиев има и класиране в Топ 10 за Световната купа - завърши 5-и в спринта в Нове Место (Чехия).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички