Фюри поднесе сензацията и свали Кличко от трона


Фюри поднесе сензацията и свали Кличко от трона
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1706 0

Британецът Тайсън Фюри сензационно отне всички титли на световния шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко. 206-сантиметровият гигант победи украинеца по точки с единодушно решение на арбитрите

Съдиите отсъдиха 115:112, 115:112, 116:111 в полза на Фюри. Това е първа загуба за Кличко от 11 години. Кличко в продължение на 12 рунда не успя да използва опита и класата си срещу британския претендент.

Боят между 39-годишния Кличко и 27-годишния Фюри трябваше да се състои на 24 октомври в Дюселдорф, но украинецът получи травма, заради което боят бе отложен и се проведе днес в същия град.

Фюри стана новият носител на титлите във версиите на WBA (Световна боксова асоциация), WBO (Световна боксова организация), IBF (Международна боксова федерация) и IBO (Международна боксова организация)

Двубоят, продължил 12 рунда, предложи много емоции на пълните трибуни на ESPRIT Arena в Дюселдорф, както и на милионите пред телевизионните екрани. Още от самото начало на срещата претендентът Фюри демонстрира самочувствие и пределна амбиция да победи своя именит съперник. След равностойно начално в първите три рунда, в четвъртата част двамата боксьори си размениха мощни удари. Здравата битка продължи и в следващия рунд, като надмощието бе поделено.

С напредването на двубоя Фюри не преставаше да търси атаката, което в крайна сметка даде своя резултат. 206-сантиметровият британец дори успя да отвори аркада над дясното око на шампиона, с което още повече подсказа, че „Ерата на Кличко” е към своя край.

След финалния гонг и двамата боксьори вдигнаха победоносно ръце, но в крайна сметка убедителен победител според съдиите се оказа Тайсън Фюри, който бе коронясан за новия световен шампион в тежка категория.

Кличко остава с 64 победи (53 с нокаут) в 68 боя. Фюри няма загуба в 25 мача, 18 от които е спечелил с нокаут. Украинският боксьор за последно загуби през април 2004 г., когато в бой за вакантната титла във версията на WBO отстъпи пред Леймън Брюстър. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички