Джошуа срещу Кличко - най-великата битка на всички времена


Джошуа срещу Кличко - най-великата битка на всички времена
Снимка: Getty Images/Gulliver

4431 0

Имаше всичко: напрегнати моменти, интрига, тактически рундове, драма, много удари и сърце в битката между двмата "джентълмени". 

В крайна сметка Джошуа победи, но Кличко показа битка, с която показа защо ще бъде запомнен като един от най-добрите в бокса на всички времена. 

Mirror пък представя няколко причини, поради които това може да се нарече най-великата битка на всички времена:

Показа благородство към спорта

Футбол, лека атлетика, крикет дори - в колко от тях сме наблюдавали измама и неспортменско поведение. В боя между Кличко и Джошуа видяхме двама честни мъже, които оставиха сърцата си на ринга, а след битката показаха уважение един към друг. 

На ръба на истерията

Всеки стадий от подготовката на срещата, както и по време на нея бе просто на ръба на истерията. На "Уембли" бе великият Кличко, който в последните години пишеше своята история в света на бокса. В крайна сметка той се оказа последното и много трудно препятствие през Джошуа, който вече пое към пътя на славата пред 90 000 зрители.

Роди се мегазвезда

Джошуа вече е в лигата на най-големите, в съвсем различна стратосфера на спорта. Върна се от ръба и показа, че има сърце, а харизмата и доброто му сърце привличат още повече неутрални фенове. И след победата намери правилните думи и се обърна към огромната тълпа, с което да спечели още по-голямо доверие. 

Битката на ринга бе изключително добра

Страстта показана от хилядите на "Уембли", емоцията от целия двубой показа, че публиката просто бе зажадняла за такъв двубой. Битката бе на фази, първите 4 рунда по-опознавателни, динамични 5-и и 6-и, за да се стигне постепенно до 11-ия, където Джошуа показа, че е абослютен крал на ринга. 

Урок по бокс

Взаимното уважение, което двамата демонстрираха само показа защо са едни от най-добрите. Двамата достигнаха едно ново ниво, превъзмогвайки ограничанията и всички лишения, и болка, която са изтърпели по време на подготовката. От всичко, което се изговори за тази невероятна нощ може да се стигне до заключение, че в крайна сметка двамата заслужават да са на върха, вдигнали победоносно ръце, усмихвайки се...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички