Бронзовият медалист Божидар Андреев се завърна в България, обеща още успехи


Бронзовият медалист Божидар Андреев се завърна в България, обеща още успехи

377 0

Българският щангист Божидар Андреев се завърна в България след Световното първенство по вдигане на тежести в Патая, Тайланд, на което спечели бронзов медал. При пристигането си Божидар и неговият треньор Пламен Братойчев бяха щастливи от успеха и споделиха мнението си пред журналистите, които ги очакваха.

Пред тях Андреев заяви: "Щастлив съм, че след европейското злато, сега вече имам и медал от световно първенство. С моя треньор вървим крачка по крачка. В Тайланд беше оспорвана битка и се радвам, че успях да спечеля отличие за България и за родните щанги. Но годината съвсем не е приключила за мен. Следващия месец ми предстои участие на европейското първенство до 23-годишна възраст в Румъния, след това имам покана за Мемориалния турнир в памет на Наим в Турция и няколко кръга в Бундеслигата. Така че има още работа и още какво да спечеля през 2019-а година", сподели златният медалист от младежките олимпийски игри през 2014 година.

От своя страна треньорът Пламен Братойчев разкри повече около трудностите в подготовката на Андреев: "Божидар е невероятно талантлив и дисциплиниран щангист, той тепърва ще разкрива още и още от своя потенциал. Подготовката за това световно беше леко нарушена, тъй като веднага след европейската титла Андреев се подложи на лека операция, която трябваше да бъде направена. В Патая тоя се представи отлично, но има още какво да покажем. Само да е здрав", завърши треньорът.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Класации


Изумителните стартови 11 от футболисти, прехвърлили 30-годишна възраст

"Младите играчи печелят мачовете, но опитни играчи ви печелят титли", тези думи са състезателя по крикет Хари...

Реклама
Реклама