Бронзовият медалист Божидар Андреев се завърна в България, обеща още успехи

Българският щангист Божидар Андреев се завърна в България след Световното първенство по вдигане на тежести в Патая, Тайланд, на което спечели бронзов медал. При пристигането си Божидар и неговият треньор Пламен Братойчев бяха щастливи от успеха и споделиха мнението си пред журналистите, които ги очакваха.

Пред тях Андреев заяви: "Щастлив съм, че след европейското злато, сега вече имам и медал от световно първенство. С моя треньор вървим крачка по крачка. В Тайланд беше оспорвана битка и се радвам, че успях да спечеля отличие за България и за родните щанги. Но годината съвсем не е приключила за мен. Следващия месец ми предстои участие на европейското първенство до 23-годишна възраст в Румъния, след това имам покана за Мемориалния турнир в памет на Наим в Турция и няколко кръга в Бундеслигата. Така че има още работа и още какво да спечеля през 2019-а година", сподели златният медалист от младежките олимпийски игри през 2014 година.

Трагично загиналият български боксьор в Албания не е Исус Величков?

Трагичният инцидент на боксовия ринг в Албания, при който почина български състезател се оказва не докрай изяснен, пише Sportal.bg. Първоначално ...

От своя страна треньорът Пламен Братойчев разкри повече около трудностите в подготовката на Андреев: "Божидар е невероятно талантлив и дисциплиниран щангист, той тепърва ще разкрива още и още от своя потенциал. Подготовката за това световно беше леко нарушена, тъй като веднага след европейската титла Андреев се подложи на лека операция, която трябваше да бъде направена. В Патая тоя се представи отлично, но има още какво да покажем. Само да е здрав", завърши треньорът.

Още по темата

Please select answer!