9 медала за България на Балканиадата по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години


9 медала за България на Балканиадата по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години
Снимка: Facebook/Alex Ionut Husariu

1381 0

Българският национален отбор по лека атлетика за юноши и девойки завоюва 9 медала на провелото се в Истанбул балканско първенство.

През първия ден българите спечелиха общо 5 отличия. Ясна Петрова спечели злато на 3000м с резултат от 9:46,10, което е и покрит норматив за Европейското първенство под 20 години в Талин. Това е трета титла за Ясна в нейната кариера, след като досега имаше две първи места на балканските първенства по планинско бягане, както и бронзов медал на 3000 метра в зала тази година.

Георги Христов остана втори на 100 метра с резултат от 10,52сек. (0,4км/ч попътен вятър). Христов бяга 10,53 в сериите и с 1 стотна по-бързо на финала. Резултатът на Георги е покрит норматив за световното първенство за юноши и девойки, което ще се проведе в Найроби (Кения). Това е втори медал за Георги Христов от балканско първенство, след като зимата остана втори на 60метра в зала.

Валентин Андреев повтори постижението си от миналата, като отново остана втори в хвърлянето на чул с резултат от 76,99метра.

Един от най-младите ни състезатели на първенството, който все още се състезава и в по-долната възрастова група - Божидар Съръбоюков спечели бронзов медал на скок дължина с резултат от 7,31м.

Последният медал от първия ден донесе квартета ни в юношеската щафета на 4х100метра. Българската щафета беше в състав: Георги Христов, Александър Евтимов, Ивайло Иванов и Тодор Тодоров.

През втория ден нашите момичета и момчета спечелиха още 4 медала.

Димитър Ташев спечели сребро в тройния скок, а Мартин Точев - Бронз. Димитър, който има норматив за европейското първенство, постигна 15,11м, а Мартин Точев остана с 15,06м

Изабела Соколова взе бронзов медал на 100метра с препятствия с резултат от 14,09сек. Соколова е балканска шампионка в тази дисциплина от 2019-та година в по-малката възраст.

Пламена Миткова също остана трета в дисциплината скок дължина с резултат от точно 6 метра. Това е втори медал и за Миткова от Балакнско първенство, след като през зимата остана втора на дългия скок в зала.

Автор: Иван Андреев

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички