6 промени в компютърните технологии, които промениха завинаги бетинг индустрията


6 промени в компютърните технологии, които промениха завинаги бетинг индустрията
Снимка: Getty Images/Guliver

953 0

Причината да четете този текст е благодарение на редица иновации през годините, които позволяват да използваме устройства, предоставящи връзка до всяка точка на света, възможност за провеждане на видео и аудио разговори, както и за създаването на идентичен и дори огледален социален профил, в който поставяме своите интереси и забавления.

Говорейки за забавления, в последно време именно технологията се оказва водеща сила и ни позволява да откриваме нови хоризонти. Има една област, в която ще открием, че са помогнали много повече, отколкото подозираме - хазартната индустрия. Как започна всичко това? Нека разгледаме в следващите редове онези иновации, които позволиха на редица букмейкъри да добавят нови възможности и да предоставят по-голяма свобода на своите клиенти.

Цялото пътешествие започва със създаването на компютъра. Едва ли някой е подозирал, че точно тази технология ще диктува правилата на всекидневния живот, но пък трябва да признаем, че се справя повече от отлично. Нека не забравяме, че първият персонален компютър е изработен от Джон Атанасов и след като доказва, че изчислителната техника работи, е призован за работа в американската флота, като малко след това други учени, използвайки неговата идея, започват да работят върху създаването на компютрите, които познаваме днес. Първата компютърна игра се ражда през 50-те години на миналия век, а след това всеки друг почитател решава да измисли нещо ново, с което да запълва времето си. От Русия ще дойде тетриса и след това всичко е история.

Следващата стъпка бяха и аркадните машини, които практически криеха по един компютър, но работейки праволинейно и позволявайки на всеки един играч да играе една игра отново и отново. Дори клавиатурата се заменя с по-интересни бутони. Малко след това дойде време за Pac-Man, Space Invaders и още много други заглавия.

През 70-те години на миналия век беше дадено началото и на интернет. Свързването на света предостави следващата стъпка - пускането на онлайн игри. Няма защо да се лъжем, графиката им не е толкова очарователна, повечето са дори текст, оставяйки всичко да се случва във фантазията на играча. Преди да се появи някаква форма на графика, можете да бъдете сигурни, че тези игри бяха силно лишени от внимание. Поне докато не идват 90-те години и компютрите не станаха по-бързи, следвани от интернет. Тогава се появиха заглавия като Quake, Starcraft и Counter Strike. И забележете, всички можеха да позволят игра в мрежа. И понеже интернет връзката не беше особено стабилна, може би си спомняте и хора, които пренасяха домашните компютри от хол в хол.

Техниката обаче беше поставена на диета и скоро се оказа, че може да бъде значително по-малка, но точно толкова ефективна. Любопитен факт е, че мобилният ви телефон в момента разполага с около 10-15 пъти повече мощност от компютрите на NASA, с които са се изстрелвали спътници през 70-те години на миналия век - за такава революция говорим.

След като Nokia представиха първите телефони, при това с игри, светът вече беше насочил вниманието си към следващата стъпка. По-малките интегрални схеми увеличиха пълния потенциал и след като бяха пуснати мобилните устройства с тъчскрийн екрани, революцията беше факт. Днес ще открием, че можем да играем всички възможни игри, за които се сетим и дори да ги сваляме свободно от интернет. Хазартната индустрия също се възползва от тази опция и дори може да се смята за един от най-големите инвеститори. Точно по тази причина ще открием и присъствието на bet365 приложение за Андроид, което е напълно безплатно, но същевременно разкрива пълния потенциал на букмейкърската платформа.

Ако се чудите каква ще е следващата стъпка, тогава насочете вниманието си към виртуалната реалност. Според изчисленията на различни анализатори до 2027 г. тя ще се оценява на 62.1 милиарда долара. Това пък автоматично ни показва, че в бъдеще ще можем да се разходим из целия свят, без да се налага да пътуваме, като всичко ще се случва директно от собствения ни дом. Плановете определено са впечатляващи и ще забележим, че всяка индустрия инвестира именно в тази посока.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички