5-те най-важни правила за успешни футболни прогнози


5-те най-важни правила за успешни футболни прогнози
Снимка: Getty Images

2099 0

Обзалагаме се, че всеки футболен фен, свикнал да залага на любимите си отбори, желае да получи възможно най-точната и подробна прогноза, която ще му гарантира успешен и печеливш залог. Както всеки от нас би трябвало да знае, най-прецизно предвиждане изготвяме именно, когато проверяваме разнообразни източници, консултираме се с правилни хора и четем най-добрите футболни прогнози.

Днес ще ви разкажем малко по-подробно за това кои са правилата, към които трябва да се придържаме, за да поддържаме качествен стандарт на футболните си прогнози и да получаваме печалбите, които заслужаваме.

 

1) Преглед на последните новини за отборите и футболистите преди мача

Една от най-важните стъпки при изготвянето на прогноза е проучването на участниците и тима като цяло непосредствено преди мача - било то от вътрешни източници, медийни статии на достоверни сайтове, профилите в социалните мрежи на футболистите и т.н.

Ако, например, силен футболист от колектива се възстановява от контузия, възникнали са вътрешни спорове и проблеми, на терена играе резерва и прочие - всичко това са “червени флагове” и предпоставки отбора да не бъде в най-добрата си форма по време на въпросния мач.

Когато пък е известно, че играчите се разбират безупречно, няма неочаквани инциденти или условия техниката им на терена да страда, тогава е по-подходящо да отсъдите, че представянето на тима ще бъде на ниво.

 

2) Анализ на статистиката и формата на играчите

Характерна особеност на отборите и отделните играчи на всички видове спорт са периодите. Какво имаме предвид: когато даден футболен отбор не се справя цял сезон, малко вероятно е в края да започне да твори чудеса. Същото се отнася и за периодите, през които са в добра форма - тогава би било много по-трудно да се изпречиш на пътя им.

Съветът ни тук е да наблюдавате каква е главната посока, в която вървят футболните отбори напоследък. Справят ли се те, или по-скоро не? Сигурни сме, че ще откриете генералната тенденция. Ако, обаче, тимовете не са имали шанс да се изявят скоро, съветваме ви да не бързате със залозите - изчакайте няколко мача, за да прецените формата на играчите.

 

3) Оценка на шансовете спрямо коефициентите

Наблюдавайки коефициентите, които букмейкърите предлагат, можем бързо и лесно да установим какви са шансовете за победа на един отбор. Зависимостта е следната: висок коефициент = ниска вероятност, и обратното: нисък коефициент = голяма вероятност.

Знаем ли как да си служим с този тип важна информация, на практика достигаща до нас от професионалисти, бихме могли да имаме голяма предимство в залагането и изготвянето на прогнози. Трябва, обаче, да научим различните видове коефициенти - дробни, десетични, американски и т.н.

 

4) Прочитане на прогнози от експертни типстъри

Тук няма особено много за поясняване: когато професионалистите говорят, ние можем само и единствено да слушаме.

В случай, че не познавате някой по-компетентен в спортната сфера, който да ви ориентира и даде насоки, Интернет съдържа много интересни и полезни сайтове, статии и видеа, в които експерти и типстъри дават напълно безплатно своите прогнози.

Все пак, търсете информация на повече от едно място: второ мнение никога не би било излишно.  

 

5) Търсене на тенденции

Подобно на 2), в 5) отново търсим “течение” - по-общ план, обаче. Тук обхващаме всички възможни фактори, които могат да повлияят върху нашата прогноза - коефициентите, професионално изготвените прогнози, статистиките, поредиците от новини и - някак - постоянно повтарящи се тенденции.

Когато дадена информация бива повтаряна на много места, от много хора и по различни поводи, то бъдете сигурни, че в нея може би има голяма доза истина (визираме единствено футболните тенденции)! Въпреки всичко, когато го чувствате, уповавайте се на собственото си мнение и опит.

Благодарим, че останахте докрай! Желаем на всеки от вас успешно изготвени прогнози и големи печалби!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички