5 от най-големите печалби от спортни залози


5 от най-големите печалби от спортни залози
Снимка: iStock

3016 0

Свикнали сме да говорим за големите успехи на спортните запалянковци. Всеки има своите успехи, но в историята на тази индустрия има и рекордьори. А те не могат да бъдат игнорирани по никакъв начин. За целта трябва да обърнем внимание и на факта, че през  2020 г. тази индустрия успя да достигне стойност от близо 203 милиарда долара, като най-вероятно тази година, на фона на толкова много събития ще станем свидетели на нов рекорд. Логично е да говорим и за най-бързо развиващата се индустрия, ангажираща някои от най-добрите IT специалисти.

Не е тайна за никого, че решението за навлизане в онлайн пространството вдигна летвата изключително високо. Родните брандове като Palms Bg също могат да изненадат с впечатляващи джакпоти, като същите идват с много високи шансове за успех, а и най-вероятно тази година няма друг букмейкър, който да дава толкова много материални награди. Нека обаче обърнем внимание на хората, които поставиха рекорди в тази секция.

Изненадващо или не, един от най-големите рекорди в спортните залози беше свързан с голфа. Мнозина следят кариерата на Тайгър Уудс и след проявата на някои големи скандали, погледите бяха още по-вълнуващи и впечатляващи. В серията Мастърс от 2019 г. имаше много изяви и прогнози. Все пак имаше един човек, който не вярваше на Уудс - Джеймс Адучи. Вместо да заложи на краля, предпочете да инвестира своите средства - 85 хиляди долара на Уилям Хил. При коефициент от 14 към 1, никой не очаквал такова развитие на събитията, но Адучи инкасира сумата от 1.2 милиона долара. И понеже често говорим за късмет, това е неговият първи залог в спортната индустрия.

Вторият най-голям залог в историята, за който анализаторите посочват, че е с възвращаемост от 2400%, е дело на г-н Вегас Дейв. Подозираме, че най-вероятно е прякор, но какво се случва. Фенът избира отбора на Канзъс Сити Роялс, които макар и с шансове 30/1 изненадват всички. За да може да се вземе максимума, залозите се разпределят между редица букмейкъри. За този залог и успехът на отбора, сумата е 2.5 милиона долара. Дейв определено е имал доверие на отбора си и той се е отплатил.

Все по-често говорим за парлей залозите, които позволяват залози на най-различни спортни събития, обединявайки ги в един общ. Разбира се, разнообразието не е изпълнено в този случай, но пък смелостта е подчертана. Тайла Поля поставя залог на 15 кръга в хокея и шансовете според букмейкърите са 20 000 към 1. Каква е сумата? Скромните 5 долара, които обаче ще върнат сумата от 2.9 милиона долара. В класацията са поставени и цели 5 рискови отбора, но са избрани и 9 любими тима. За мнозина това би било безумие, но истината е, че Поля прави своя втори залог в кариерата си и излиза победител, най-вероятно трети не му е необходим.

Спомняте ли си лебедовата песен на Лестър? Отборът във Висшата лига направи едно невероятно чудо и активира всички почитатели на футболния свят. Интересното обаче е, че един почитател заявява, че тази година Лестър ще вземе трофея и поставя 100 паунда, като възвращаемостта ще е 200 000 паунда. Шансовете също не са в негова полза 5000 към 1. За някой това е лудост, но не и за феновете на Лестър. В края на сезона, запалянкото прибира златната сума, като получава 199 000 % печалба. Има и още един почитател, който прави същия залог, но го изтегля и инкасира много по-малко пари.

Фил Микелсън е още един от големите шампиони в спортните залози. За целта се връщаме около 20 години назад, когато Фил избира да направи прогноза, при това смела такава - 20 000 долара на Балтиморските гарвани. Американският футбол има своите успехи и точно по тази причина възвращаемостта идва под формата на 560 000 долара. Титлата от Супер боул е повече от голям успех, макар и шансовете да са 22 към 1.

Букмейкърите обаче напомнят, че предлагат само шансове, не могат да гарантират, че ще бъдете точно толкова успешни, но обърнете внимание, че някои от най-големите успехи идват с минимални залози, следователно не преследвайте това, забавлявате се, ако шансовете са на ваша страна, няма да имате никакви проблеми с вашите прогнози. Играйте разумни и се насладете на емоцията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички