5 бизнес идеи за спортните фенове


5 бизнес идеи за спортните фенове
Снимка: Pixabay.com

2274 0

Любовта към спорта е страст и не стихва с времето – а мнозина си мечтаят да превърнат своята страст в професия. Е, не е нужно човек да стане атлет, за да бъде успешен в спортната индустрия – има и други начини да сме близо до любимите спортове и отборите фаворити. Ето някои идеи как може да се случи това. 

Oсветление за спорт

Ако разбирате от електричество и светлина, осветлението може да е бизнесът, който ви свързва със спортния свят. Не само стадионите имат нужда от светлина. Фитнес залите, закритите и откритите игрища, центровете за бокс и плувните комплекси също се нуждаят от осветление! В спорта то е важно, защото влияе и на играчите, и на публиката.  

Доброто осветление прави играчите концентрирани и ефективни в играта, а зрителите кипят от енергия и вълнение, когато виждат всичко добре и колоритно. В същото време сигурността в спортната зала е на високо ниво, когато видимостта е качествена. 

Спортен бизнес от къщи 

Ако търсите бизнес, свързан със спорта, който можете да управлявате от дома си, помислете за работа като спортен журналист, мениджър на спортни канали или клубове в социалните медии или пък за продажба на риселър хостинг на спортната общност. Всички тези роли са много удобни за дистанционна работа. Те не изискват нищо повече от компютър и добра интернет връзка. 

Разбира се, ще са нужни известни знания и умения, а също и комбинативност и търговски нюх. Но възможността да работите, без да излизате от дома си, и да сте близо до любимите спортове, оправдава усилието. Можете да намерите много онлайн ръководства и курсове, които да ви помогнат да научите как се пишат спортни репортажи, как се управляват канали в социалните мрежи или как се продава риселър хостинг и се печели от него. 

Набиране на средства за местни спортни отбори

Ако сте убедителни и умеете да продавате идеи, можете да сформирате организация с нестопанска цел, посветена на набирането на средства за местни спортни отбори и клубове. Спортните отбори на общностите се нуждаят от пари за оборудване, униформи, транспорт и подобрения на игрищата, като осветление и подобрения на тревата. Тези разходи могат да се натрупат бързо!

Можете да използвате дарителски платформи, за да привлечете финансиране. Наред с това можете да работите заедно със спортистите за организиране на платени тренировки и уроци.

Спортна фотография – две в едно

Ако цените добрата спортна фотография, помислете дали да не станете спортен фотограф на свободна практика! Това е приятно занимание, което съчетава две любими за мнозина дейности – наблюдаването на спортни събития и снимането.

За да започнете, ще ви е необходим фотоапарат и „далекобоен" обектив, за да заснемате добре експонирани снимки при бързи скорости на затвора. Да се научите да използвате това ново оборудване няма да е трудно – страстта води човека към открития на какво е способна техниката му. И ако наистина имате страст към спорта, със сигурност ще имате и необходимото точно „око" да улавяте най-вълнуващите моменти и най-зашеметителните гледки от игрището.

Уверете се, че разбирате всички настройки на камерата си и знаете как да ги използвате правилно. Разгледайте творбите на други спортни фотографи, за да добиете идея как са снимали, с какви настройки и с какви ракурси, а помислете също така и какви различни гледни точки ще можете да предложите като спортен фотограф.

База за спортно обучение

Отварянето на център за спортно обучение може да бъде чудесен бизнес ход, особено в по-малки градове. Не е нужно да сте спортист, за да имате спортен бизнес – достатъчно е да сте добри в управлението на финанси. За начало е важно да определите ключовите потребности в района, в който се намирате, и да си изясните какъв би бил потенциалният интерес. След това е добре да изследвате конкуренцията и да решите как вашият спортен център би се отличавал, как би предложил нещо различно на клиентите. Уверете се и, че добре разбирате оперативните разходи, свързани с управлението на спортен център.

Безкрайни възможности

Ако обичате спорта и винаги сте искали да бъдете предприемач, не се колебайте да пробиете в спортната индустрия със стартирането на свой собствен бизнес. В спорта има толкова много бизнес възможности. Започнете да обмисляте своя спортен бизнес днес!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички