300 милиона гледат мегасблъсъка Пулев - Кличко

Над 300 милиона души се очаква да гледат големия боксов мач в събота вечер в Хамбург, в който Кубрат Пулев ще опита да свали от трона шампиона Владимир Кличко, пише "Труд". Телевизионна картина ще бъде показана в 150 държави на петте континента, независимо от неудобния час за азиатските почитатели на спорта.

Германия и Украйна - двете страни, които имат Кличко за "свой", са с общо население от приблизително 125 милиона. Там се очакват най-големите тв аудитории за дуела. Но срещата ще се предава и във Великобритания, където боксът е много популярен, Италия, Франция, Испания, а и в Русия - страна, в която мачовете на Кличко бележат също сериозен тв рейтинг.

За първи път от години мач на украинеца ще върви и по HBO - платеният канал на бокса зад Океана. Това гарантира внушителна аудитория в САЩ, Централна и Южна Америка. Там шоуто на ринга ще започне в много приемлив час.

Двубоят в Хамбург вероятно ще отбележи абсолютен връх на гледаемост в световен мащаб към спортно събитие с главно действащо лице - българин.

Още по темата

Please select answer!