Зверска катастрофа доведе до смъртта на пилот от Формула 2 (ВИДЕО)


Зверска катастрофа доведе до смъртта на пилот от Формула 2 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

24325 0

Зверска катастрофа в началото на състезанието от Формула 2 на пистата "Спа" в Белгия доведе до смъртта на пилота на "Арден" Антоан Юбер. 22-годишният пилот бе откаран в болница, но е починал около 18:35 часа местно време, съобщават от FIA. Болидът на Юбер се сблъска с този на американеца Хуан Мануел Корея, като скоростта, с която се движиха, бе около 274 км/ч.

В мелето попадна и Марино Сато, но той бе забелязан да ходи самостоятелно. Все още не е известно състоянието на Корея, но според неофициални информации няма опасност за живота му. До катастрофата се стигна след изкачването на "Червената вода", където Юбер загуби контрол над болида си и бе засечен от навлизащия на висока скорост Корея.

От повторенията се вижда, че болидът на Юбер буквално е разполовен, докато този на Корея излетя във въздуха и се преобърна. На момента организаторите развяха червен флаг и състезанието бе прекратено. Тежката катастрофа доведе до това отборите на Мерцедес и Рено от Формула 1 да отменят брифингите си след квалификациите за Гран При на Белгия.

"Цялото семейство на Мерцедес изпраща най-дълбоки съболезнования на семейството и приятелите на Юбер, както и на неговия екип от Арден и Рено в този трагичен ден", заявиха от ръководството на Мерцедес. Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън също отправи своите съболезнования: "Това е опустошително. Почивай в мир."

"Ако някой от вас, които гледате Ф1 пред телевизорите, смятате, че това, което правим е сигурно, то вие сериозно грешите. Всички тези пилоти поставят живота си на линията, когато излязат на пистата и хората трябва да оценяват това, защото не го правят достатъчно. Нито от феновете, нито от някои хора, работещи в спорта", коментира Хамилтън в Instagram.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички