Заплаха + условие: Макс Верстапен с индиректен съвет как Ред Бул може да го запази


Заплаха + условие: Макс Верстапен с индиректен съвет как Ред Бул може да го запази
Снимка: Getty Images

4438 0

Сезон 2024 във Формула 1 започна по много интересен начин. Той бе белязан от скандала с Кристиан Хорнер в Ред Бул, който пък доведе до спекулации за това, че Макс Верстапен ще си тръгне от "биковете" и ще поеме към Мерцедес.

Верстапен ще си тръгне при едно условие?

Макс Верстапен даде интересно интервю, след като спечели квалификацията за Гран при на Саудитска Арабия. В него той бе категоричен, че не иска отборът да се разделя с основния си съветник - Хелмут Марко, за когото също тече разследване. 

Още: Гран При на Саудитска Арабия по ТВ: Къде да гледаме кръг №2 във Формула 1?

Макс Верстапен и Хелмут Марко

Мнозина разчетоха тези негови думи като поставено условие за това управата на "биковете" да не се разделя с него, защото тогава и самият Макс може да се сбогува с австрийския тим.

"Ако Хелмут Марко напусне, ще имаме наистина голям проблем в Ред Бул. От моя страна изпитвам голямо уважение към Хелмут и това, което сме постигнали заедно. Стигнахме много далеч. Моята лоялност към него е много голяма и винаги съм го казвал на всички в отбора, Той е важна част при вземането на решения за бъдещето в отбора", сподели Макс.

"Много е важно той да остане в екипа, включително, разбира се, всички останали, защото това отборна работа и е много важно да държим ключовите хора заедно. Това няма да е добре и за моята ситуация, ако той напусне", каза още трикратният световен шампион.

Още: Макс Верстапен цитира Люис Хамилтън и не отрече за раздяла с Ред Бул

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички