Вилньов: Болидите във Формула 1 са се развили по удивителен начин


Вилньов: Болидите във Формула 1 са се развили по удивителен начин
Снимка: Getty Images

1317 0

Жак Вилньов смята, че начинът, по който болидите във Формула 1 са се развили за последните 16 години, е удивителен. Световният шампион от 1997-а година кара за последно за БМВ през 2006-а получи шанса да кара болида на Алпин от 2021-а година наскоро в Монца.

Според Le Journal de Montreal той е бил в крайна сметка с по-малко от секунда по-бавен от определеното време за обиколка, след като това време беше дадено от Естебан Окон.

„Удивително е как са се развили болидите“, каза 51-годишният Вилньов. „Спирачките са впечатляващи, особено след като вече не е необходимо да натискате педала докрай.

Тези коли се придържат по пистата по впечатляващ начин. Може да влезеш в завоите с много по-висока скорост и увереност. Беше умопомрачително изживяване да карам отново“, каза още той.

Канадецът каза, че най-трудната част от карането е било да се приспособиш към това колко бързо светът се развива в най-технологичния спорт на планетата. „Мозъкът трудно разбира скоростта. Чувстваш се сякаш гледаш филм, но си го превъртял напред предварително“, заключи Вилньов. А планира ли Верстапен да се оттегли от Ф1, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички