Верстапен надви Хамилтън за полпозишън в Австрия (ВИДЕО)


Верстапен надви Хамилтън за полпозишън в Австрия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

934 0

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен ще стартира от полпозишън на утрешното състезание за Гран при на Щирия, след като бе най-бърз в днешната квалификация на "Ред Бул Ринг" в Спилберг, Австрия.

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън бе най-бърз в ранната тренировка, но след това не показа същата скорост в квалификацията и даде трето време зад Верстапен и съотборника си в Мерцедес Валтери Ботас.

Въпреки това британецът ще започне от първа редица до основния си конкурент на титлата, след като Ботас получи наказание от три места и ще започне от пето място.

"Уикендът е много добър, колата се държа много добре в квалификацията. Не беше лесно да се справя с трафика, но петата обиколка в последния етап бе достатъчна", сподели Верстапен, който води в генералното класиране при пилотите.

"Ред Бул са много бързи този уикенд, даваме всичко от себе си. Нямах най-добрата сесия, но все пак започва от първа редица. Утре влизаме в битка. Като цяло те имат четвърт секунда пред нас през целия уикенд, макар че успяхме да намалим разликата днес. Не мисля, че ще имаме скоростта да ги задминем утре, но може би ще има изненада, може би ще вали", коментира Хамилтън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички