Уебър: Липсата на Фетел ще се отрази негативно на Ред Бул


Уебър: Липсата на Фетел ще се отрази негативно на Ред Бул
Снимка: Getty Images / Guliver

1430 0

Напускането на 4-кратния световен шампион Себастиан Фетел най-вероятно ще се отрази негативно на Ред Бул, прогнозира бившият съотборник на германеца Марк Уебър, който сега кара за Porsche в световния шампионат за издръжливост (WEC).

Противно на очакванията, австралиецът запази доброто си отношение към Фетел, който му открадна победата в Малайзия 2013 и заради когото Марк беше редовно ощетяван от шефовете на Ред Бул през годините, в които двамата бяха съотборници.

„Фетел не е глупак, той напусна Ред Бул защото е имал нужда от нова мотивация и промяна. Ясно е, че на Ред Бул Себ няма да им липсва, това не е важното, важното е, че когато искаш да направиш нещо ново, нещо различно, то трябва да се пробваш на ново място. Затова смятам, че решението му да премине във Ферари правилно, там ще се чувства по-добре", обясни Марк пред The Herald Sun.

"Със сигурност обаче опитът на Фетел ще липсва на Ред Бул, особено при развитието на новия болид RB11. Въпреки това очаквам, че Дениъл Рикардо ще се справи със задачата да е лидер на отбора. Факт е, че се прекъснаха някои важни връзки в тима – напуснаха някои важни фигури", допълни той.

"На мен ще ми е интересно да видя как ще се развие новата кола през целия сезон, а не просто да видим какво може RB11 в началото на годината. Ясно е, че Мерцедес са фаворити, миналата година бяха много силни и сега очаквам отново много силен старт за Хамилтън и Розберг”, каза още Уебър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички