Три тима от Ф1 чакаха гуми до последния момент


Три тима от Ф1 чакаха гуми до последния момент
Снимка: Getty images/Gulliver

1654 0

Три от отборите във Формула 1 получиха едва вчера първите гуми, с които ще карат през новия сезон в световния шампионат.

Забавянето се дължи на това, че в Pirelli не са пристигнали парите за сликовете, с които ще карат тимовете през годината или поне в първите стартове.

Разходите за гуми на един отбор във Формула 1 са от порядъка на 2 милиона евро и Pirelli приема плащане на части.

Става въпрос за трите отбора от средата на класирането: Lotus, Force India и Sauber, които изпаднаха в остра финансова криза през миналата година и успяха да накарат Бърни Екълстоун да им обещае, че ще им плати предсрочно парите от наградните фондове, за да могат да си покрият разходите.

Един от тези три тима явно има доста сериозни финансови проблеми, тъй като се наложи да смени хотела на екипа си за предстоящата Гран при на Австралия в Мелбърн.

Промяната се е наложила, тъй като от хотела са поискали престоя на екипа да бъде платен предварително, явно заради проблеми от миналите години, което се оказало невъзможно и това довело до търсенето на нов хотел.

Местната преса веднага направи уточнението, че в този казус не става въпрос за опашкаря Manor, който наследи фалиралия Marussia, но явно има пари за хотел.

Горещо време очаква пилотите за първия състезателен уикенд във Формула 1 за 2015 година – Гран при на Австралия в Мелбърн.

Най-топло ще е за квалификацията в събота – температурата на въздуха се очаква да достигне 29 градуса.

В събота надвечер може да превали, което ще донесе малко по-ниска температура за състезанието в неделя.

Синоптиците очакват за петък и неделя температурата на въздуха да се доближи до 20 градуса, но не и да ги надхвърли.

Тази година Гран при на Австралия стартира в 16:00 часа местно време, един час по-рано в сравнение с 2014 и така се избягва възможността да завърши на смрачаване.

ФИА препоръча на всички организатори подобна промяна, която е продиктувана от катастрофата на Жул Бианки в Япония миналата година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички