Тежкото трасе не уплаши най-добрите по мотокрос на Гран При Севлиево


Тежкото трасе не уплаши най-добрите по мотокрос на Гран При Севлиево
Снимка: Getty Images/Guliver

8807 0

75 състезателя от 4 държави (България, Румъния, Турция и Сърбия) участват в 6-ти кръг на Републиканския шампионат по мотокрос Гран При Севлиево 2014 на мотополигон "Горна Росица" в памет на Йовко Йовков.

Участниците трябваше да карат на тежкото трасе заради поройния дъжд през последното денонощие, но въпреки това показаха класа и умения, а организаторите се бяха погрижили мотополигонът да бъде в добро състояние за надпреварата.

Квалификациите в клас МХ65 и МХ85 ще се състоят утре от 09:00 часа, след като шефовете на състезанието решиха днес да не рискуват с пускането им и затова и квалификациите, и състезателните два манша ще се проведат в неделния ден.

Оптимистични са прогнозите на синоптиците за времето утре, като се очаква още от сутринта да бъде слънчево и трасето да бъде в идеално състояние.

В останалите класове се състояха и квалификациите, а в клас МХ завърши и първият манш. Веселин Малинов (Ямаха) спечели надпреварата преди утрешния втори манш. Втори е Георги Недев (Сузуки), а трети Атанас Петров (КТМ). В клас МХ1 квалификацията спечели Калоян Илиев (Ямаха), втори остана Тодор Тотев (Хонда), а трети Николай Йовчев (Хонда). В клас МХ2 Майкъл Иванов (КТМ) спечели квалификацията, следван от Георги Георгиев (Сузуки) и Любомир Васев (Ямаха).

Утре в 10:50 ч. ще бъде официалното откриване на състезанието Гран При Севлиево, а след него ще се проведат и състезателните маншове за радост на стотиците привърженици на този спорт от Севлиево, а и от цяла България, които са решили да дойдат и да наблюдават надпреварата. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички