Състоянието на Бианки може да не се установи за месец


Състоянието на Бианки може да не се установи за месец
Снимка: Getty Images/Guliver

5851 0

Може да минат седмици, преди лекарите да установят размера на щетите на мозъка на Жул Бианки след тежката катастрофа на пистата Сузука, разкриха специалистите.

Пилотът от Формула 1 е под постоянно наблюдение, а родителите на французина са неотлъчно до него.

"Жул е в интензивното отделение с дифузно увреждане на аксоните и състоянието му е критично, но стабилно. Професионалистите в болницата полагат най-доброто лечение за него и сме благодарни за всичко, което направиха за Жул след катастрофата", казва семейството му в изявление.

Този вид травма поразява много сериозно мозъка и се получава от внезапен удар. Този вид увреждане води до убиване на клетки и синини. Тялото отговаря на тази контузия с подуване, което води до сериозен проблем, защото кръвта не може да стигне до мозъка и това води до още по-големи увреждания. Специалистите признават, че този тип наранявания не предполагат добър край и най-често са причинени от катастрофи. "Дали пациентът ще дойде в съзнание и какви ще са последващите ефекти, зависи от размера на поражението и коя част на мозъка е засегната", каза професорът невролог Шинджи Нагахиро.

"Някои остават в леглото с години, защото тялото им е парализирано. Ако трябва да обобщим, лекарите имат нужда от няколко седмици, дори месец, за да дадат прогнози за състоянието му и пост ефектите на травмата", допълни още специалистът. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички