Сезонът свършва, разликата е голяма, но Люис Хамилтън не се отказва от борбата


Сезонът свършва, разликата е голяма, но Люис Хамилтън не се отказва от борбата
Снимка: Getty Images

1091 0

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън обяви, че ще се бори до последно за титлата във Формула 1 през този сезон, въпреки че изостава на 19 точки от лидера Макс Верстапен в генералното класиране при пилотите.

В неделя Верстапен стигна до комфортна победа в Гран при на Мексико, докато Хамилтън удържа второто място от другия пилот на Ред Бул Серхио Перес. До края на сезона остават още четири старта.

"Мисля, че днес максимизирах възможностите си, но те наистина бяха много бързи. Ако имат същата скорост в следващите състезания, ще имаме проблеми. Остават ни четири старта и трябва да продължим да се борим. Днес те бяха по-бързи от нас с половин секунда на обиколка", коментира британецът след надпреварата в Мексико Сити.

"Това, което мога да направя, е да изстискам всичко от болида. Те очевидно имат по-силна кола, така че аз просто трябва да съм сигурен, че съм опитал абсолютно всичко и съм дал всичко от себе си", допълни пилотът на Мерцедес.

*В края на тази седмица предстои Гран при на Бразилия, след което сезонът ще завърши със стартове в Катар (21 ноември), Саудитска Арабия (5 декември) и Абу Даби (12 декември)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички