Розберг пребори Хамилтън за полпозишъна в Германия


Розберг пребори Хамилтън за полпозишъна в Германия
Снимка: Guliver/Getty Images

816 0

Нико Розберг ще потегли от полпозишън в домашното си състезание за Гран при на Германия на пистата "Хокенхайм". Пред родна публика пилотът на Мерцедес закова хронометрите на 1:14.363, а новият лидер в световния шампионат във Формула 1 Люис Хамилтън се оказа с една десета по-бавен от съотборника си.

Розберг се представи впечатляващо, при положение че имаше лек проблем със скоростите в началото на третата част на квалификациите, което дори доведе до това той да не приключи първата си летяща обиколка. Втората обаче бе по-добра от тази на Хамилтън и това се оказа достатъчно за успеха на германеца.

Ред Бул отново срази конкуренцията на Ферари и се утвърди като втория по сила екип през 2016 година. Даниел Рикардо се нареди на трета позиция, а колегата му Макс Ферстапен остана четвърти с две десети от секундата изоставане спрямо съотборника си.

Кими Райконен и Себастиан Фетел останаха пети и шести с Ферари, като за четвърти пореден път се случва местата от 1 до 4 да са разпределени от Мерцедес и Ред Бул.

Нико Хюлкенберг, Валтери Ботас, Серхио Перес и Фелипе Маса допълниха топ 10. Челната десетка не се оказа особено изненадваща като "членове" - двата болида на Мерцедес, на Ред Бул, на Ферари, на Уилямс и на Форс Индия.

Дженсън Бътън успя да запише по-добро време от съотборника си в МакЛарън-Хонда Фернандо Алонсо, но двамата финишираха 12-ти и 14-ти, въпреки че имаше очаквания поне единият болид да се вреди в топ 10.

Поредно разочарование претърпя бившият пилот на Ред Бул Даниил Квят, който след Китай изобщо не може да намери формата си. Руснакът остана едва 19-ти, и то при положение че съотборникът без особени проблеми се класира за втората част на квалификациите.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички